Gazdag óriási kapushiba után szerzett góllal lett klubrekorder

A másik Dánielnek, Sallóinak is jó napja volt az MLS-ben.

Kiütéses győzelmet aratott Gazdag Dániel klubja, a Philadelphia Union az MLS legutóbbi játéknapján.

A Philadelphia 5-1-re győzött a New York City otthonában, és Gazdag is betalált, csapata harmadik gólját jegyezte, amikor a hazaiak kapusa, Matthew Freese kiejtett egy könnyű prédának tűnő labdát, a magyar játékos pedig szemfülesen lecsapott a lehetőségre. Nem sok ennél könnyebb gólt szerzett Gazdag, igaz, erre szokták mondani, hogy ott kellett lenni.

A 28 éves Gazdag idénybeli 15. bajnoki gólját lőtte, és ezzel felállított egy klubrekordot, ugyanis ő lett a Philly első játékosa, aki két idényben is legalább 15 alkalommal volt eredményes.

A Philadelphia a győzelemmel a 9. helyen áll a Keleti főcsoportban, és jelen állás szerint pont beférne a rájátszásba.

Sallói Dánielnek is jó napja volt, miután a Sporting Kansas City 4-1-re verte a Coloradót. Sallói az 59. percben, 2-0-s vezetésnél szállt be, és az utolsó Kansas-gólt ő készítette elő, amikor a legjobb ütemben tolta ki a labdát az érkező társnak, Erik Thommynak, aki két góllal zárta a meccset.

A 28 éves Sallói két gólnál és öt gólpassznál tart a mostani idényben. A Kansas 31 pontjával csak a 12. Nyugaton, és mivel már csak négy meccse van az alapszakaszból, lemondhat a rájátszásról.