Egy chilei játékvezető elárulta, hogyan vesztegette meg Messit

Egy chilei játékvezető, Carlos Chandía bevallotta, hogy a 2007-es Copa América elődöntőjében azért nem állította ki Lionel Messit, mert csodálta a játékát. Cserébe a klasszis mezét kérte, amit végül meg is kapott.

Carlos Chandía a 2007-es Copa América Argentína–Mexikó elődöntőjét vezette, és az 50. percben sárga lapot mutatott fel az akkor még Barcelonában futballozó Messinek.

A mérkőzés végül nagyon simán alakult, az argentinok 3-0-ra nyertek, Messi is vágott egy gólt, de a hajrában elkövetett egy nagy butaságot, és a pálya közepén kezezett.

A bíró – aki bevallottan az argentin klasszis nagy rajongója volt – úgy döntött, hogy nem ad még egy sárgát, hiszen akkor egyrészt ki kellene állítania a labdarúgót, másrészt ez automatikus eltiltást jelentene számára a fináléról.

Chandia szerint nyomás alatt álló helyzetekben a játékvezetők sokszor pillanatok alatt kénytelenek nehéz döntéseket hozni, ezért tudja, hogy a Messi iránti rajongása befolyásolta őt.

Azt mondtam neki, hogy ez a jelenet sárgát érne, de nem adok neki, ám ez a mezébe fog kerülni. A lefújás után már a pályán oda akarta adni, de mondtam, neki, vigye az öltözőbe. Végül ott hagyta nekem

mesélte.

Annak ellenére, hogy Messi pályára léphetett a Copa-döntőn, végül Brazília nagyon simán, 3-0-ra győzött.