Nemzetközi foci

Kirúgatta a Bayern a Dinamo edzőjét, a horvát klub most egy hálás katonájában bízik

Marcel Engelbrecht / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP
Sergej Jakirovicnak mennie kellett
Marcel Engelbrecht / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP
Sergej Jakirovicnak mennie kellett
A Bayern München elleni súlyos, 9-2-es vereség után két nappal kirúgta edzőjét, Sergej Jakirovicot a Dinamo Zagreb labdarúgócsapata.

A 47 éves szakember tavaly augusztusban érkezett Igor Biscan helyére, és első szezonjában azonnal duplázni tudott, azaz megnyerte a horvát bajnokságot és a kupát is. A 2024-25-ös szezont is jól kezdte csapata, amely a Bajnokok Ligája selejtezőjében kettős győzelemmel búcsúztatta az azeri Qarabagot, a ligában pedig megnyerte az első három mérkőzését.

Aztán jött a hullámvölgy, amely a Rijeka elleni idegenbeli 1-1, és a Hajduk Split elleni hazai 1-0-s vereség után a müncheni 9-2-es vereséggel érte el a mélypontot.

A szurkolók már akkor Jakirovic menesztését követelték, ezt végül a klubvezetés csütörtökön lépte meg.

Ugyanakkor közleményében arra kérte a médiát és a közvéleményt, hogy „legyenek megértőek Jakirovicsal és családjával, és ne rontsák tovább az amúgy is stresszes helyzetet.”

A legfontosabb ebben a helyzetben, hogy emberek maradjunk, és a Dinamo érdekeit helyezzük előtérbe. Most már mindannyiunkon múlik, hogy ebben a nehéz pillanatban minőségi döntést hozzunk az új edzővel kapcsolatban és visszatérjünk a győzelem útjára

– mondta a Dinamo elnöke, Velimir Zajec.

Az utód ideiglenesen az eddigi segítő, Sandro Perkovic lett, akiről a 24sata azt írta, jó kommunikátor és asszisztens, aki a klub hálás katonája hírében áll.

„A játékosok szeretik és dicsérik, de még várni kell, hogyan pozícionálja magát egy olyan helyzetben, amikor neki kell irányítania és fegyelmet tartania. Az biztos, hogy fel kell ráznia a csapatot, és be kell vezetnie azt a fajta sokkterápiát, amelyre a Kékeknek szükségük van egy döntetlen és két vereség, különösen a müncheni kudarc után” – olvasható.

A Dnevnik szerint az utód az a Nenad Bjelica lehet, aki két évig már dolgozott Zágrábban, de 2020 áprilisában ugyancsak kirúgták. A lap úgy tudja, a klub felvette a kapcsolatot Niko Kovaccal és Igor Biscannal is, de egyikük sem vállalta.

De esélyes lehet Vedran Corluka, illetve a Rijeka korábbi edzője, Zeljko Sopic is.

Kapcsolódó
Harry Kane olyat tett, amilyet még nem láttunk a BL történetében
Záporoztak a rekordok Münchenben, ahol a Bayern 9-2-es győzelemmel kezdte a Bajnokok Ligáját.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik