Nemzetközi foci bajnokok ligája

Gólja miatt dicsérték, de kritikát is kapott Szoboszlai a Milan elleni BL-meccs után

Piero Cruciatti / AFP
Piero Cruciatti / AFP

Hiába került korán hátrányba, a Liverpool fordított és végül 3-1-re legyőzte idegenben az AC Milant a Bajnokok Ligája főtáblájának első játéknapján. Arne Slot, az angol csapat születésnapos vezetőedzője, nem változtatott az eddigieken, azaz most is végig a pályán tartotta Szoboszlai Dominikot, akiről a meccs előtt így beszélt az RTL kérdésére:

„Amin javítanunk kell, az a támadó játéka, hogy hatékonyabb legyen elöl. Tavaly háromszor talált be a bajnokságban, liverpooli támadó középpályásként több gól kell legyen a célja” – mondta a meccset felvezető nyilatkozatában a holland edző.

Szoboszlai ennek megfelelően gólt szerzett a San Siróban, a 67. percben döntötte el végleg a mérkőzést, amikor egy kontra végén Cody Gakpo félmagasan középre tett labdáját továbbította jobbal a kapuba, beállítva a végeredményt.

A magyar válogatott csapatkapitánya a gólja mellett összesen háromszor próbálkozott lövéssel, kiosztott a meccsen egy kulcspasszt, 80 százalékos pontossággal passzolt (46 átadásából 37 talált társat), négy cseléből egy volt sikeres, a földön vívott négy párharcából egyet nyert meg és 16 alkalommal szórta el a labdát. Így aztán a liverpooli lapok kiemelték a gólja miatt, de azért visszafogottan dicsérték.

Amit nem lehet elvitatni tőle, az a munkamorálja, nagyszerűen fedte le a pályát és gyakorolt nyomást az ellenfélre. A labdával azonban voltak frusztráló megoldásai: önfejű passzok, sokszor rosszul olvasta a csapattársak futásait, így átadta az ellenfélnek a labdabirtoklást. A javára kell írni, hogy Slot több gólt kért tőle és meg is lőtte az elsőt a szezonban

– írta például a This is Anfield az értékeléseknél, amely 7-est adott Szoboszlaink.

A mérkőzés összefoglalója:

Szintén 7-est adott a Liverpool Echo, amely megjegyzi, a gólját leszámítva kissé perifériára szorult a mérkőzésen. A liverpool.com 8-asra értékelte Szoboszlai Dominik teljesítményét, kiemelve, hogy sokat futott, és hogy 50. liverpooli meccsén egyből teljesítette edzője óhaját és gólt szerzett.

A Liverpoolra a következő időszakban a Bournemouth és a Wolves elleni bajnoki, valamint a West Ham Uniteddel vívott Ligakupa-meccs vár, majd október 2-án jön a Bologna elleni, hazai Bajnokok Ligája-mérkőzés.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik