Nemzetközi foci

Neymar előre figyelmeztette a Real-játékosokat, hogy katasztrófa együtt játszani Mbappéval

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP

Hosszú évek huzavonája után Kylian Mbappé idén nyáron megérkezett a Real Madridhoz, amelynek már nélküle is bombaerős volt a támadósora, hiszen Carlo Ancelotti olyan nevek közül válogathatott, mint Rodrygo, Vinícius Júnior, Endrick, vagy éppen az első realos évében 42 tétmeccsen 23 gólt és 13 gólpasszt jegyző Jude Bellingham.

Mbappé első realos meccsén, az Atalanta elleni Szuperkupa-döntőben látványos gólt szerzett, azóta pedig a bajnokságban öt találkozón háromszor volt eredményes, de ezek közül csak egy volt akciógól (az a zseniális sarkazós gólpassz Fede Valverdétől!), a másik kettőt büntetőből lőtte.

Klasszis támadók ide vagy oda, a Real kétszer is pontokat vesztett már a bajnokságban, mert a Mallorca és a Las Palmas vendégeként is csak 1-1-et játszott, emiatt négy pont a hátránya a hibátlanul rajtoló Barcelona mögött. Mivel rengeteg meccs van még hátra, korai lenne arról polemizálni, kellett-e Mbappé a tavaly tökéletesen működő gépezetbe,

mindenesetre korábbi párizsi csapattársa, Neymar előre figyelmeztette a Realban légióskodó honfitársait, hogy a francia támadóval nem mindig könnyű az élet.

Neymar és Mbappé 2017 és 2023 között 136 tétmeccsen játszott együtt a PSG-ben, és ezeken összesen 54 gólban közreműködtek.

„A Real braziljai jó barátságot ápolnak Neymarral. A PSG-ben Neymar és Mbappé viszonya fokozatosan megromlott, és a végén már szinte háborúztak egymással a felek. Neymar azt üzente Viníciusnak és a többi brazilnak, hogy Mbappéval katasztrófa együtt játszani” – idézte a Yahoo Sports a francia újságírót, Cyril Hanounát, aki ezek szerint jól értesültnek számít, ha Neymarról és Mbappéról van szó.

A Real legközelebb kedden lép pályára, amikor a BL-ben a német bajnokság tavalyi ezüstérmesét, a Stuttgartot fogadja.

Olvasói sztorik