Nemzetközi foci

„Nem hittem, hogy lesz még egy Messi, de ő elérheti ezt a szintet” – a rivális edzője a csapatát kivégző Yamalról

Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Barcelona vasárnap meggyőző, 4-1-es győzelmet aratott az előző szezon meglepetéscsapata, a Girona ellen, a sikerből pedig két góllal vette ki a részét Lamine Yamal. A vesztes hazai csapat vezetőedzője, Míchel nem győzte dicsérni a 17 éves támadót a találkozót követően.

Ő az, aki a különbséget képes jelenteni. Még csak 17 éves, de az én szememben már most világsztár. Nem hittem, hogy lesz még egy olyan játékos, mint Lionel Messi, de nagyon remélem, hogy Lamine tud még tovább fejlődni, mert ő elérheti ezt a szintet

– áradozott a Girona edzője a rivális támadójáról.

Hansi Flickkel egyelőre szárnyal a bajnokságban a Barcelona, amely a nyáron kinevezett vezetőedzőjével eddig öt mérkőzéséből ötöt nyert meg. Míg az első három fordulóban szoros győzelmeket szállított a Barca, addig az elmúlt két kanyarban produkált egy 7-0-t meg most a Girona elleni 4-1-et. A csapat eddig 17 gólt szerzett és csak négyet kapott.

A nyáron a spanyol válogatottal Európa-bajnokságot nyert Lamine Yamal eddig három gólt szerzett és kiosztott négy gólpasszt is. A Girona ellen az első félidőben, 7 percen belül volt kétszer eredményes, amivel lényegében már a szünet előtt eldöntötte a meccset.

Kapcsolódó
Lukaku az élre küldte a Napolit, az Inter pontmentéssel hangolt a durva hetére
A Roma és a Torino eltékozolt két pontot, az Atalanta Lookman pazar játékával fordított.
Olvasói sztorik