Nemzetközi foci

Wayne Rooney hálás lehet Szűcs Kornélnak

Action Foto Sport / NurPhoto via AFP
Action Foto Sport / NurPhoto via AFP

Miután Szűcs Kornél augusztus 5-én Kecskemétről  az angol másodosztályba, a Plymouth Argyle-hoz szerződött, a Ziccerben hosszasan értekeztünk arról, hogy vajon mire kapja az akadémiáért járó támogatást a Diósgyőr, ha saját nevelésű játékosok helyett külföldiekkel van tele a kezdő.

A fiatal hátvéd ugyanis Miskolcon született, bő évtizeden keresztül futballozott a DVTK utánpótláscsapataiban, onnan lett U-válogatott, eztán engedték el ingyen tavaly nyáron Kecskemétre, ahol Szabó Istvánék meglátták benne a potenciált, játszatták, fejlesztették, majd egy év munkával nagyot, 470 ezer eurót kaszáltak rajta.

Szűcs menedzsmentje az Angliába szerződést követően azt nyilatkozta, hogy másfél-két év „eltűnt” a hátvéd pályafutásából, és hogy ideális körülmények között ez a váltás jóval korábban is összejöhetett volna neki.

Mindezt csak azért írtuk le előzetesen, hogy még jobban étékelni tudjuk azt a jó 25 méterről leadott Szűcs-lövést, amit a Championship 5. fordulójában szombaton délután, a bajnoki 93. percében, 2-2-es állásnál küldött kapura, amely után csapattársa Joe Edwards a kapuba emelte a kapusról kipattanó labdát, és amivel a magyar belső védő csapata megszerezte első győzelmét a listavezető, addig hibátlan Sunderland ellen. Íme:

Szűcs egyébként eddig is élvezte Wayne Rooney vezetőedző bizalmát. A szombat délutáni győztes meccsig két-két kupameccsen és bajnokin játszott, és ezúttal kezdőként volt végig a pályán belső védőként, és ezúttal a klub honlapján folyó „meccs legjobbja” szavazáson 12 százalékkal a második helyen végzett a győztes gólt szerződ, a szavazók 77 százalékát meggyőző Edwards mögött.

Olvasói sztorik