Nemzetközi foci

Lionel Messi befűzte az oktatófilmet, Gazdag Dániel testközelből nézte

Chris ARJOON / AFP
Gazdag Dániel (balról a második) Lionel Messit próbálja leszerelni
Chris ARJOON / AFP
Gazdag Dániel (balról a második) Lionel Messit próbálja leszerelni

Az Inter Miami 3-1-re verte a Philadelphia Uniont az MLS szombati, 28. fordulójában úgy, hogy a vesztes vendégcsapatban Gazdag Dániel végig a pályán volt. A Fort Lauderdale-i Chase Stadion 21 500 nézője leginkább Lionel Messi visszatérésére volt kíváncsi, aki a bokasérülése miatt június 1. óta nem lépett pályára bajnoki meccsen.

Nos, az argentin zseni mind a három hazai gólban szerepet vállalt, a 26-30. perc között gyorsan rúgott kettőt, majd a hosszabbításban kiosztott egy gólpasszt Luis Suáreznek – mondhatni főszerepet vállalt.

Messi az idén eddig 15 mérkőzésen – 12 bajnoki, 3 CONCACAF Bajnokok Ligája – lépett pályára a Miami színeiben, ezeken 14 gólt és 11 gólpasszt mutat a statisztikája.

A liga történetében is csúcsot döntött, mivel ő érte el leghamarabb a 15 gól, 15 gólpasszos határt, amihez csak 19 meccsre volt szüksége (az eddigi rekordernek, Sebasian Giovincónak 29 mérkőzés kellett ehhez).

Messi korábban Barcelonában és Párizsban sem spórolt a gólokkal, gólpasszokkal, ám az tán kijelenthető, hogy az MLS játékfelfogása mindennél jobban kedvez neki. Ez a 19 meccsen 30-as kanadai mutató azért mindent felülmúl – mintha egy gyerekbajnokságban focizgatna sztárvendégként, ahol a meccs végén mosolyogva kiosztana pár tucat aláírást a kissrácoknak, miközben mindegyiknek megsimogatja a buksiját.

Olvasói sztorik