Nemzetközi foci

Új klubja bejelentette Sallai Roland leigazolását

Mehmet Murat Onel / ANADOLU / Anadolu via AFP
Mehmet Murat Onel / ANADOLU / Anadolu via AFP

A török Galatasaray és a német Freiburg megegyezett Sallai Roland átigazolásáról.

A Galatasaray Facebook-oldalán tudatta, hogy 6 millió euróért igazolja le az 54-szeres magyar válogatott támadót, és ezt az összeget négy idény alatt, négy részletben folyósítja majd a Freiburgnak.

A 27 éves Sallai 2028. június 30-ig írt alá az isztambuli csapathoz, amelynél évi 2,5 millió euró (986 millió forint) lesz a fizetése.

Sallai 2016-ban állt légiósnak, amikor a Puskás Akadémiától kölcsönbe a Palermóhoz került, majd 2017-ben 2 millió euróért vette meg a ciprusi APOEL. Egy évvel később már Bundesliga-játékosnak mondhatta magát, mert a Freiburg 4,5 millió eurót fizetett érte. A német klubban Sallai 163 tétmeccsem 27 gólig és 23 gólpasszig jutott.

A 24-szeres török bajnok és 18-szoros kupagyőzte Galata meglehetősen orrnehéz, hiszen olyan neveket találni a támadósorban, mint Dries Mertens, Victor Osimhen, Mauro Icardi vagy Michy Batshuayi. A csapat háromból három meccset nyert a török bajnokságban, és az ősszel – a Ferencvároshoz hasonlóan – az Európa Liga főtábláján szerepel majd, miután a BL-selejtező utolsó körében kettős vereséget szenvedett a svájci Young Boys ellen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik