Nemzetközi foci

Nagyon jó hírt kapott az FC Barcelona a spanyol futball-ligától

MANAURE QUINTERO / AFP
MANAURE QUINTERO / AFP
A La Liga bejelentette az első és a másodosztályú klubok sportági költséghatárait, ez alapján pedig az látszik, hogy sokat javult az FC Barcelona labdarúgócsapatának pénzügyi helyzete.

A spanyol profi klubok pénzügyeinek számbavételekor a liga jó hírt közölt a katalán klubbal, amelynek jelentősen megemelte a fizetési sapkáját.

A felső határt most 426 millió euróban határozták meg (költhet játékosokra, edzőkre, utánpótláscsapatokra és egyéb kiadásokra), szemben a legutóbbi átigazolási időszak 204 millió eurójával.

Javier Tebas, a La Liga elnöke szerint

a klub növelte bevételeit és csökkentette kiadásait, azaz jó munkát végzett.

A Barca ezzel a 754 millió eurós Real Madrid mögött a második legmagasabb sapkával bír, a harmadik legjobb csapat az Atlético Madrid 310 millió euróval.

Ugyanakkor a Sevilla nagyon kényes helyzetbe került, mert a limitjét 2,5 millió euróban határozták meg, ami a legalacsonyabb az első osztályban.

Ennek az egyik fő oka az, hogy az előző szezonban nem kvalifikálta magát a Bajnokok Ligájába, ami a becslések szerint 70 milliós veszteséget jelent. De 2023-24-ben mindössze két pontot szerzett a BL csoportkörében, azaz nem csupán korán kiesett, de az Európa Ligában sem folytathatta.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik