Nemzetközi foci

14 év börtönt kapott a korábbi focista, aki brutálisan bántalmazott egy 2 éves gyereket

14 éves börtönbüntetést kapott a Millwall korábbi focistája, Kiernan Hughes-Mason, aki brutálisan bántalmazta a 2 éves gyereket, akire vigyázott.

„Az agyamra megy”, „Meg fogom ütni” – ilyen üzeneteket küldött ismerőseinek a 32 éves Hughes-Mason a bántalmazás előtt, és később ezek az üzenetek buktatták le. Ő ugyanis azzal hívta a mentőket 2020 januárjában, hogy a kislány szobájából egy hangos puffanást hallott, és azt gondolta, leesett valahonnan.

A kislány olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy mesterséges kómában tartották két hétig, és maradandó agykárosodást szenvedett. Az orvosi szakvélemények egybehangzóan megállapították, hogy a sérülések arra utaltak, hogy a gyereket erőteljesen megrázták, miközben a fejét hozzáütötték egy kemény felülethez. A férfi már korábban is bántalmazta a kislányt, akinek a fején, a mellkasán, a hátán és a lábán is találtak külsérelmi nyomokat.

Az egyik orvosszakértő a bíróságon azt mondta, a gyerek olyan sérüléseket szenvedett, mint amikor valaki nagy sebességgel karambolozik, vagy több emelet magasságból lezuhan.

Az ítélet kihirdetése után a gyerek családja közleményben tudatta, hogy a kislány nem tud önállóan ülni, állni vagy járni, epilepsziás rohamai vannak, alvászavarral küzd, és nagyon nehezen tud enni-inni, ezért szondával táplálják.

Olvasói sztorik