Nemzetközi foci

Sérültet jelentett a válogatottban, majd pályára lépett a Fradiban

Hegedüs Róbert / MTI
Cristian Ramírez csak hazájában jelentett sérültet
Hegedüs Róbert / MTI
Cristian Ramírez csak hazájában jelentett sérültet
Kicsit lassan jutottak el a hírek Ecuadorba, ahol alaposan megorroltak a futballvezetők és a szurkolók Cristian Ramírezre. A Ferencváros labdarúgója 2019-ben lemondta a válogatottságot, amit három évvel később megerősített, most azonban igent mondott Sebastián Beccacece szövetségi kapitánynak, de sérülésre hivatkozva végül nem csatlakozott a vb-selejtezőket vívó dél-amerikai csapathoz. Közben viszont egy balatonfüredi gálamérkőzésen pályára lépett.

Az Ulloi129.hu szúrta ki az ecuadori közösségi médiában a Ramírez-ügyet, és utána nézve valóban csak felháborodást és meglepődést lehet látni a helyi lapokban. Igaz, azt is megírta a sajtó, hogy már az meglepetést okozott, amikor az augusztus 1-jén kinevezett új szövetségi kapitány, a mindössze 43 éves argentin Sebastián Beccacece meghívót küldött a ferencvárosi labdarúgónak.

A 30 éves játékos korábban 21 alkalommal szerepelt hazája válogatottjában, legutóbb 2019. június 25-én, Japán ellen, a Copa Américán lépett pályára. Azt követően azonban bejelentette visszavonulását. Úgy fogalmazott:

Nem térek vissza a válogatottba. Sem most, sem később.

Nagyon kicsi korom óta játszottam a nemzeti csapatban, jártam dél-amerikai bajnokságon, U17-es vébén, de most van valami személyes, ami nem engedi, hogy ott legyek. Semmi problémában nem volt részem, de inkább nem kommentálok semmit” – nyilatkozta akkor.

Később Gustavo Alfaro szövetségi kapitány is bepróbálkozott, de őt is visszautasította. Ezek után teljesen váratlanul igent mondott az új kapitánynak, és szerepelt is Sebastián Beccacece hivatalos keretében, de később a szövetség egy közleményben jelezte, hogy sérülés miatt nem léphet pályára.

Csak éppen múlt szombaton pályára lépett egy balatonfüredi gálamérkőzésen.

Ami Ecuadort illeti: előbb 1-0-ra kikapott Brazíliában, majd 1-0-ra legyőzte Perut és nyolc forduló után a negyedik helyen áll.

Közben a Futbolecuador a közösségi oldalán posztolva feltette a kérdést: ezek után Ramírez nem akar már válogatott lenni?

Az El Futbolero még tovább ment, cikkének címében azt írta, amit a játékos tett, az éppen elég ahhoz, hogy még csak meghívók se kapjon többé.

Egyébként a keretet látva kicsi az esélye, hogy szóhoz jutott volna a csapatban, hiszen Pervis Estupinán (Brighton) és Jhoanner Chávez (Lens) mögött csak a harmadik balhátvédnek számítanának rá.

Kapcsolódó
Iszonyúan peches a Fradi ecuadori légiósa
Öt éve után térhetett volna vissza hazája válogatottjába.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik