Nemzetközi foci

A szurkolók is megalázták a botrányosan rosszul játszó brazil válogatottat

JOSE BOGADO / AFP
A paraguayi válogatott Diego Gómez góljával verte a brazilokat
JOSE BOGADO / AFP
A paraguayi válogatott Diego Gómez góljával verte a brazilokat
A 2002-es világbajnoki selejtezők óta nem szerepelt ennyire gyengén a brazil labdarúgó-válogatott, mint a mostani kvalifikációban. A csapat ezúttal Paraguayban szenvedett vereséget, így nyolc forduló után már négy vereségnél és mindössze tíz pontnál tart.

Az Universo Online beszámolója szerint a csapat több mint 80 százalékos labdabirtoklással kezdte a meccset, de alig-alig bírt gólhelyzeteket kialakítani. A helyzet a 20. percben változott meg, amikor Paraguay az első kapura lövéséből gólt szerzett, az Inter Miami játékosa, Diego Gómez volt eredményes.

Brazília teljesen hatástalannak bizonyult, Dorival Júnior szövetségi kapitány hiába próbálkozott cserékkel, csapata képtelen volt a gólszerzésre.

A legmegalázóbb mégis az volt, amikor a második félidőben volt egy olyan hosszú percekig tartó szakasz, amikor a paraguayiak passzolgattak egymásnak, a közönség pedig ollézott.

„Egységes, nyugodt játékra készültünk, és egészen addig, amíg nem kaptunk gólt, nem is volt baj. Attól a pillanattól kezdve viszont teljesen összeomlottunk, amit addig felépítettünk, teljesen leromboltuk. Az első 45 perc úgy telt el, hogy egyszerűen nem kerültünk közelebb az ellenfél kapujához.

Ez volt a legrosszabb első félidő, amióta itt vagyok. Sok dolog hiányzott, ezért én vagyok a felelős

jelentette ki Dorival Júnior.

A világbajnoki selejtezőket tekintve eddig egyszer szerepelt gyengébben a válogatott: még a 2002-es kampány során, amikor öt szakember (Vanderlei Luxemburgo, Candinho, Pedro Santilli, Emerson Leao és Luiz Felipe Scolari) irányított, és hat vereséggel sikerült túlélni az időszakot.

Ami biztató lehet, hogy akkor Brazília végül megnyerte a világbajnokságot…

A világbajnok argentin labdarúgó-válogatott is vereséget szenvedett Kolumbiában. A Barranquillában rendezett mérkőzésen a hazaiak James Rodríguez középre ívelése után Yerson Mosquera közeli fejesével szereztek vezetést az első félidő közepén (1-0), majd a szünet után Nicolás González egyenlített, aki megiramodott a labdával és a hazai kapus lábai között passzolt a hálóba (1-1).

A végeredmény a 60. percben VAR-vizsgálatot követően megítélt büntetővel alakult ki, amelyet James Rodríguez értékesített (2-1). Az argentinok nyolc forduló alatt hat győzelem mellett a második vereségüket szenvedték el, a kolumbiaiak pedig feljöttek a második helyre.

2026-os vb, selejtező, Dél-Amerika, 8. forduló

Venezuela – Uruguay 0-0

 

Paraguay – Brazília 1-0 (1-0)
gól: Diego Gómez (20.)

 

Kolumbia – Argentína 2-1 (1-0)
gól: Mosquera (25.), James Rodriguez (60., 11-esből), illetve N. González (48.)

 

Chile – Bolívia 1-2 (1-2)
gól: Vargas (39.), illetve Algranaz (13.), Miguelito (45+1.)

 

Ecuador – Peru 1-0 (0-0)
gól: Valencia (54.)

 

Az állás:
1. Argentína 18 pont
2. Kolumbia 16
3. Uruguay 15
4. Ecuador 11
5. Brazília 10 (9-8)
6. Venezuela 10 (6-7)
7. Paraguay 9 (2-3)
8. Bolívia 9 (10-15)
9. Chile 5
10. Peru 3

 

Ecuadortól 3 pont levonva

Olvasói sztorik