Nemzetközi foci

„Láttam a magyarok edzőjét, nagyon dühös volt” – bosnyák lapok a pontszerzésről

Szajki Bálint / 24.hu
Nikola Vasilj, a St. Pauli kapusa volt a mezőny legjobbja
Szajki Bálint / 24.hu
Nikola Vasilj, a St. Pauli kapusa volt a mezőny legjobbja
Budapesti döntetlenjével megszakítottak nagyon gyenge szériáját a bosnyák labdarúgó-válogatott, amely hét vereség után először szerzett pontot, azaz játszott döntetlent Budapesten. A magyarok elleni 0-0 egyben Sergej Barbarez első pontja volt szövetségi kapitányként, a bosnyák lapoknak a szakember és a játékosok is úgy nyilatkoztak, hogy innen valóban felfelé vezethet az út.

A 24sata azt emelte ki, hogy Barbarez csapata masszív teljesítményt nyújtott, de azt a kapitány is elismerte, hogy egy kicsit bátrabban és veszélyesebben is játszhattak volna.

„Természetesen más volt a játék, mint legutóbb Hollandiában, ahol 5-2-re kikaptunk. Harcosnak, bátornak és keménynek kellett lennünk. Sajnos középen nem voltunk elég merészek, hogy célba érjünk, és a saját hibáink okozták a magyarok helyzeteit” – mondta.

Már októberben két új mérkőzés vár ránk, előbb a németeket, majd a magyarokat fogadjuk. Magunkra koncentrálunk, remélem, méltó ellenfelei lehetünk majd mindenkinek. Még minden nyitott, még az első hely is elérhető

– viccelődött.

A legnagyobb példányszámú napilap, a Dnevni avaz szerint Barbarez bízik benne, márciusban nem csupán edzőpartnerként számítanak az ellenfelek a bosnyák válogatottra.

Legalábbis akkor játsszák a Nemzetek Ligája negyeddöntőit, úgy tűnik, a kapitány inkább tét-, semmint felkészülési mérkőzésre vágyik.

Barbarez kiemelte, a középpályán azért kellett változtatnia a Hollandia elleni felálláshoz képest, mert akadnak játékosai, akik nem játszanak a klubjukban, ez pedig érződik az agresszivitásukban.

Láttam a magyarok edzőjét, nagyon dühös volt néhány dolog miatt, ami nem jött be nekik. Mi csak magunkra koncentrálunk. Van egy tervünk, amelyhez minden meccs egy lépéssel közelebb visz.

A lapnak nyilatkozott Vico Zeljkovic, a Bosznia-Hercegovinai Labdarúgó Szövetség elnöke is, aki elmondta nagy küzdőszellemet és elhivatottságot látott, ami jó jel a világbajnoki selejtezőkre.

„Ez a pontszerzés minden bizonnyal sokat jelent majd az önbizalom szempontjából a következő meccsek előtt” – mondta.

Az Oslobodjenje megszólaltatta Nikola Vasiljt, a St. Pauli kapusát, akit természetesen megkérdezett a legnagyobb bravúrjáról, a 89. percben védett Ádám Martin-ziccerről.

„Minden túl gyorsan történt ahhoz, hogy gondolkodhattam volna. Középre fejelte a labdát, reflexből védtem. Örülök, hogy hárítottam, és olyan pontot szereztünk, ami segít nekünk. Most pihenünk, visszatérünk a klubjainkhoz, majd a jövő hónapban ugyanebben a tempóban folytatjuk” – nyilatkozta.

A lap kiemelte, hogy a szövetség elnöke, Vico Zeljkovic a meccs félidejét arra használta, hogy Orbán Viktor miniszterelnökkel találkozzon és persze fotózkodjon. A lap szerint a jó kapcsolat nem meglepő, ugyanis Zeljkovic a Boszniai Szerb Köztársaság elnökének, Milorad Dodiknak az unokatestvére, aki közel áll Orbánhoz.

Kapcsolódó
Helyzetekig eljutott, de gólt nem tudott szerezni a válogatott a bosnyákok ellen
A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán 0-0-s döntetlent játszott Bosznia-Hercegovinával a Nemzetek Ligája csoportkörének második fordulójában. Nikola Vasilj több nagy védést is bemutatott, az egyiket a 89. percben, Ádám Martin közeli fejesénél. Folytatás októberben, Hollandia ellen, szintén hazai pályán.
Olvasói sztorik