Nemzetközi foci

„Nem valószínű, hogy Arteta megdicsér majd, amikor felhív” – fontos rangadó előtt sérült meg az Arsenal sztárja

Mateusz Slodkowski / Getty Images
Mateusz Slodkowski / Getty Images

Norvégia 2-1-re legyőzte Ausztriát a Nemzetek Ligája B divíziójában, a győztes gólt Erling Haaland szerezte, aki 35 meccsen immár 32 találatnál tart a válogatottban.

A norvégok öröme nem lehetett teljes, mert a második félidő közepén le kellett cserélni Martin Ödegaardot, aki bokasérülést szenvedett, és amikor lesántikált a pályáról, az arcára volt írva, mennyire szenved.

„Fájdalmasnak tűnt a sérülése az öltözőben. Ha szerencséje van, és nem szakadtak el a szalagok, akkor nem kell sokat kihagynia, de nem valószínű, hogy az Arsenal-edzője, Mikael Arteta meg fog dicsérni, ha felhív” – nyilatkozta a meccs után Stale Solbakken, a norvégok szövetségi kapitánya.

Ola Sand csapatorvos viszont némiképp kedvezőbb helyzetet vázolt fel, amikor megemlítette, hogy kisebb bokaficamról van szó első diagnózisként, bár hozzátette, biztosat csak az ultrahangos vizsgálat után lehet mondani.

Érthető, hogy az Arsenalnál összerezzentek Ödegaard sérülése miatt, hiszen a csapat vasárnap észak-londoni derbit vív a nagy rivális Tottenham ellen.

Az Arsenal az eddigi három fordulóban 7, a Tottenham 4 pontot gyűjtött. A 25 éves Ödegaard az Arsenal mindhárom bajnokiján kezdő volt, de gól és gólpassz eddig nem került a neve mellé idén.

Olvasói sztorik