Nemzetközi foci

De Bruyne a kapitánynak és a társaknak is beszólt a franciák elleni vereség után

Olivier CHASSIGNOLE / AFP
Olivier CHASSIGNOLE / AFP

Az Európa-bajnokság után a Nemzetek Ligájában is legyőzte Franciaország Belgiumot: a németországi tornán 1-0, most 2-0 lett a vége Didier Deschamps csapatának.

A vereség után nagyon csalódottan nyilatkozott a belgák csapatkapitánya, Kevin de Bruyne, aki már azzal is témát szolgáltatott a sajtó számára, hogy a lefújás után többször is azt mondta a sportigazgató Franky Vercauterennek, hogy „abbahagyom”.

„A franciák jobbak voltak, erre nem érdemes sok szót vesztegetni. Hat játékost hagytunk hátul, nem volt összeköttetés a csapatrészek között. Még a második félidőben sem, amikor hátrányban voltunk. Nem az átmeneteken múlt ez a meccs, hanem azon, ahogy játszottunk, és azon, hogy egyes játékosok nem végezték el a feladatukat” – mondta a belgák 33 éves csapatkapitánya.

Amikor arra kérték, magyarázza el, hogy mi az, ami nem működött, a Manchester City klasszisa azt felelte: „Azt nem mondhatom el itt, de a félidőben megbeszéltem a csapattal. Nem szeretném a médiában megismételni. Minden szempontból fejlődnünk kell.

A csúcsot kell megcéloznunk, de ha valaki ezt a terhet nem bírja el, az egyet jelent azzal, hogy nem elég jó. Ezt azzal lehet ellensúlyozni, ha valaki mindent kiad magából a pályán, de ezt sem láttam mindenkinél.

El tudom fogadni, ha nem vagyunk elég erősek, sőt a múltban én voltam az első, aki ezt kimondta. De vannak dolgok, amelyek elfogadhatatlanok. 18 évesen, a Genk játékosaként még kiálltam a nyilvánosság elé ezekkel a problémákkal, de már 33 vagyok, és nem teszek ilyet”.

A csapatkapitány által burkoltan kritizált szövetségi kapitány, Domenico Tedesco azt mondta, De Bruynében mindig buzog a győzni akarás, és érthető, hogy egy vereség után érzékenyebben reagál.

A begák két kör után 3 ponttal állnak az A divízió 2. csoportjában, és október 10-én az olaszok ellen folytatják a sorozatot.

Olvasói sztorik