Nemzetközi foci

Péniszfotóval ostromolt egy nőt a katari vébé alatt az egykori válogatott futballista

Catherine Ivill / POOL / AFP
Jermaine Jenas
Catherine Ivill / POOL / AFP
Jermaine Jenas
Augusztusban már botrány tört ki az angol médiában, amikor a BBC váratlanul kirúgta A The One Show című magazin egyik műsorvezetőjét, a korábbi 21-szeres angol válogatott középpályást, Jermaine Jenast.

A 41 éves egykori futballista pályafutása során a Newcastle-ben (2002-2005) és a Tottenhamben (2005-2013) töltötte el a legtöbb időt, ezen korszakai alatt került be 21 alkalommal a válogatottba is. 2014-es visszavonulását követően kezdett televíziós karrierbe, több csatornánál is dolgozott szakértőként, végül a BBC 2021 áprilisában szerződtette A The One Show című magazin egyik társ-műsorvezetőjének.

Idén augusztus 22-én aztán elbocsátották, a televíziós társaság indoklása szerint a „nem megfelelő viselkedése” miatt – állítólag botrányos üzeneteket küldött két kollégájának.

Jenas ezt követően nyilvánosan bocsánatot kért, sajnálkozott, hogy cserbenhagyta a családját, és bejelentette, hogy elkezd egy terápiát. Ám a rémálom még nem ért véget a számára: a Daily Mail azt írta, jelentkezett a lapnál egy nő, aki állítja, hogy a katari világbajnokság alatt őt is zaklatta.

A 38 éves nő elmondta, 2022 decemberében ismerkedett meg Jenasszal Dohában, ahol a vébé alatt néhány rendezvényen is összefutottak.

„A rendezvények reklámozása volt a feladatunk, és miután minden ügyfél után jutalékot kaptunk, megadtam a számomat” – mondta.

A futballista ezt követően kezdett el flörtölni vele, de az üzenetek egyre tolakodóbbak és vadabbak lettek. Előbb azt írta, hogy szeretné bikiniben látni a nőt, aki elmondása szerint következetesen visszautasította, mondván, visszataszítónak tartja az ilyesmit.

Ez azonban nem tántorította el Jenast, aki saját péniszfotóját küldte el, ám a nő sem erre, sem a további üzenetekre nem reagált többet. A világbajnokság után hazatért, és azt mondta, igyekezett elfelejteni ezt az intermezzót, mígnem egy angol kolléga nem beszélt neki Jenas kirúgásáról.

Reméltem, hogy soha többé nem hallok róla, de a BBC-től való elbocsátása megerősítette, hogy milyen ember. Hazug, áruló, aki nem tiszteli a családját, és nem tiszteli azokat a nőket, akik visszautasítják

– mondta.

Jermaine Jenas nem kommentálta az új vádakat.

Olvasói sztorik