Nemzetközi foci

14 másodperc után gólt kapott, mégis megtörte a hetvenéves párizsi átkot az olasz válogatott

Franck FIFE / AFP
Franck FIFE / AFP

Olaszország 70 év után tudta ismét legyőzni a francia válogatottat Párizsban.

Pedig olasz szempontból katasztrofálisan indult a Nemzetek Ligája-rangadó, Di Lorenzo ügyetlenkedett, Barcola elvette tőle a labdát, majd bevágta a léc alá, így mindössze 14 másodperc után már vezettek is a franciák. A villámgól mindkét válogatott számára rekord, csak épp ellenkező előjellel: a franciák még nem lőttek, az olaszok nem kaptak ilyen gyorsan.

Frattesi lécen csattanó fejese jelezte, hogy éledeznek az olaszok, akik egy fantasztikus góllal egyenlítettek: Tonali oxival passzolt Dimarcóhoz, aki bal külsővel kilőtte a bal felsőt.

A második félidő elején már az olaszok álltak jobban, Frattesi csapott le Youssouf Fofana rossz passzára, majd Retegui remek kiszolgálása után ő is fejezte be az akciót.

A harmadik olasz gólt két csere hozta össze: Udogie passza után Raspadori úgy ért a labdához, hogy azzal be is csapta Salibát, majd Maignan mellett a bal sarokba helyezett.

Az olaszok ezzel 1954 óta először tudták megverni a franciákat Párizsban, és a gallok számára az sem túl vidám statisztika, hogy 1999 óta először kaptak három gólt hazai pályán játszott tétmeccsen, 25 éve az oroszok voltak udvariatlan vendégek (2-3).

A csoport másik meccsén a belgák és az izraeliek Debrecenben találkoztak egymással. A találkozó mind a négy gólját a belgák szerezték, mégis 3-1 lett a vége, Halaili fejese ugyanis Castaigne-t érintve került a kapuba.

A belgák hőse a csapatkapitány De Bruyne volt, aki akcióból

és tizenegyesből is betalált.

A belga siker lehetett volna még fölényesebb, ám a második megítélt tizenegyesüket Openda kihagyta.

Eredmények:

A divízió:
2. csoport:
Belgium – Izrael 3-1 (1-1)
Franciaország – Olaszország 1-3 (1-1)

 

B divízió:
3. csoport:
Szlovénia – Ausztria 1-1 (1-1)
Kazahsztán – Norvégia 0-0

 

4. csoport:
Izland – Montenegró 2-0 (1-0)
Wales – Törökország 0-0

 

C divízió:
2. csoport:
Koszovó – Románia 0-3 (0-1)
Litvánia – Ciprus 0-1 (0-1)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik