Nemzetközi foci

A Chelsea nem nevezte tavalyi legjobbját a Konferencia Ligára

MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP
MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Chelsea nem nevezte egyik legjobbját, Cole Palmert a Konferencia Liga ligaszakaszára.

Palmer mellett a francia belső védő, Wesley Fofana, valamint a belga középpályás, Roméo Lavia sem került be a Chelsea 29 fős keretébe.

A ligaszakaszban minden csapat hat meccset vív, a Chelsea Vancsa Zalán csapatával, a belga Genttel, valamint a görög Panathinaikosszal, az örmény Noah-val, a német Heidenheimmel, a kazah Asztanával és az ír Shamrock Roversszel találkozik majd. A főtáblára jutott 36 csapatból a legjobb 8 automatikusan a nyolcaddöntőbe jut, míg a 9-24. helyezettek oda-visszavágós párharcot vívnak.

A 22 éves Palmer az előző idényben klubjában és az angol válogatottban összesen 55 tétmeccset vívott, és július 14-én még az Eb-döntőben játszott, ahol csereként beállva gólt szerzett, ám Anglia végül 2-1-re kikapott a spanyoloktól. A Chelsea-ben az előző szezonban kimagaslott Palmer, aki minden sorozatot számolva 48 találkozón 27 gólt jegyzett, tizenötöt pedig előkészített, ezek után nem csoda, hogy ott találjuk a nevét az Aranylabda-jelöltek listáján.

A támadó középpályás a mostani idényt is jól kezdte, van már a bajnokságban négy gólpassza, és a Wolverhampton ellen szerzett egy olyan gólt, amit a klubnál augusztus legszebbjének választottak.

Palmert minden bizonnyal azért hagyták ki a Konferencia Liga őszi programjából, mert nem akarják csapágyasra hajtani, és a Chelsea vezetősége úgy van vele, a keret minősége, valamint az ellenfelek erőssége miatt belefér, hogy az egyik legjobb játékost pihentessék. Főleg, hogy az egyenes kieséses szakasz előtt új névsort lehet majd leadni.

Olvasói sztorik