Nemzetközi foci

Lewandowski olyat tett, ami miatt mindenki meghatódott Barcelonában

Alberto Gardin / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Robert Lewandowski megérdelmi a tapsot
Alberto Gardin / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Robert Lewandowski megérdelmi a tapsot
Nagyszerűen kezdte a 2024-25-ös idényt Robert Lewandowski, a Barcelona lengyel csatára ugyanis három forduló alatt négy gólt szerzett. A klasszis támadó a Valencia ellen kétszer, míg az Athletic Bilbao és a Real Valladolid ellen egy-egy alkalommal volt eredményes. A sajtó azonban most nem emiatt néz rá fel.

Kiderült ugyanis, hogy a lengyel nem csak a pályán viselkedik csodálatosan, erről Joan Laporta, a Barcelona elnöke árult el részleteket.

A klub évek óta pénzügyi nehézségekkel küzd, a rossz anyagi helyzet miatt olykor a La Liga pénzügyi fair play-követelményeinek sem felel meg, így folyamatosan küzd új játékosok regisztrálásával.

Szeretném külön megemlíteni Lewandowskit, mert olyan játékos, aki maximális erőfeszítést tesz a klubért. Amikor meghallotta, hogy a pénzügyi fair play szabályai miatt problémáink vannak a játékosok regisztrációjával, felajánlotta fizetésének csökkentését.

Ezt nagyon értékelem. Aztán azt mondtam neki, hogy erre nincs szükség” – mesélte Laporta egy sajtótájékoztatón.

A sportvezető szerint a katalán klub már jó irányba halad.

„Három évvel ezelőtt kockázatos helyzetben voltunk. Most a klub sokkal jobban teljesít, mind a pályán, mind anyagilag” – tette hozzá.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik