Nemzetközi foci

Ez a fanatizmus: hajnalban is tömeg fogadta a Galatasarayba igazoló gólzsákot

Islam Yakut / Anadolu via Getty Images
Islam Yakut / Anadolu via Getty Images

A szezont kölcsönben a török élvonalban szereplő Galatasaraynál tölti Victor Osimhen. Bár hivatalos bejelentés még nem történt, a török klub elismerte, hogy tárgyal a Napolival a nigériai csatár ügyében.

Fabrizio Romano pedig arról írt, hogy a Galata fedezi a játékos fizetését a szezonban, ugyanakkor kivásárlási opció nem szerepel a megállapodásban.

A távozása előtt Osimhen még hosszabbított 2027 nyaráig a Napolival, a kivásárlási ára pedig 75 millió euró. A 25 éves játékos kedden hajnalban már meg is érkezett Törökországba, és hiába a rendhagyó időpont, így is tömeg fogadta az isztambuli reptéren.

Victor Osimhen 133 mérkőzésen 76 gólt szerzett a Napoliban, amelynek egyik kulcsjátékosa volt, amikor a csapat 2023-ban több mint 30 év várakozás után meg tudta nyerni ismét a Serie A-t. A formáját ugyanakkor nem sikerült átmenteni a következő szezonra, csak 15-ször volt eredményes az olasz bajnokságban.

Angliából a Chelsea, Szaúd-Arábiából az al-Ahli érdeklődött iránta, de nem sikerült megegyezni egyik klubbal sem, miközben a nápolyiak új edzője, Antonio Conte kérésére a klub megszerezte Romelu Lukakut, aki megkapta Osimhen mezszámát is.

Kapcsolódó
Luis Suárez a könnyeivel küzdve jelentette be, hogy visszavonul a válogatottól
A pénteki, Paraguay elleni világbajnoki selejtező lesz az utolsó meccse a nemzeti csapatban.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik