Nemzetközi foci

A Fehérvár FC bombaüzlete bosszúság lehet a Puskás Akadémiának

MTI/Vasvári Tamás
MTI/Vasvári Tamás

Pénteken pont került az i-re, még inkább szignó arra a szerződésre, amit Tóth Balázs, az FC Fehérvár válogatott kapusa és az angol másodosztályban érdekelt Blackburn Rovers kötött. Ugyanis a székesfehérváriak honlapja pénteken hivatalosan is megerősítette a napok óta közszájon forgó hírt, hogy

értékesítették a 26 esztendős hálóőr játékjogát. A kapussal hároméves szerződést kötött a Championshipben három forduló után veretlenül harmadik Blackburn.

Az üzlet azért pikáns, mert Tóth 2023 augusztusában attól a Puskás Akadémia FC-től érkezett kölcsönbe, ahol tavasszal mindössze az első két meccsen védett, azaz nem őt favorizálták.  Első fehérvári szezonjában ezután 30 mérkőzésen állt a kapuban az NB I-ben, 13 meccsen gólt sem kapott, 2700 perccel övé volt a legtöbb játékidő a csapatban és bravúros védéseivel nagy szerepet játszott a negyedik hely és a nemzetközi kupaszereplés kiharcolásában.

A remek teljesítménye hatására idén május végén a Fehérvár FC lehívta a szerződésében szereplő vételi opcióját és a transfermarkt szerin 500 ezer euróért végleg megvásárolta Tóth Balázs játékjogát a Puskás Akadémiától, amit most 1,2 millió euróért értékesített tovább a Balckburn felé  – szintén az átigazolási portál tudása szerint.

Azaz cirka három hónap alatt 700 ezer eurót, mintegy 280 millió forintot keresett az üzleten a Fehérvár FC. Most bosszankodhat a Puskás Akadémia tulajdonosi köre, hiszen ha a szakmai menedzsment kitart a kapus mellett, most alighanem ennyivel több pénz lehetne a klub bankszámláján.

Tóth a 2024/2025-ös szezon eddigi összes tétmérkőzésén védte a fehérvári kaput, és teljesítményével a válogatott szeptemberi keretébe is meghívót kapott. Összesen 35 élvonalbeli bajnokin, négy Konferencia Liga-selejtezőn és egy MOL Magyar Kupa-találkozón lépett pályára piros-kék színekben.

Olvasói sztorik