Nemzetközi foci

A Real Madrid tovább dadog Mbappéval

Cesar Manso / AFP
Cesar Manso / AFP

A La Liga 3. fordulójában Las Palmas ellen vendégeskedett a Real Madrid csütörtökön és már az 5. percben hátrányba került az Estadio Gran Canariában, miután Oliver McBurnie kiugratta Alberto Moleirót, aki egy csel után tisztára játszotta magát és balról kilőtte a jobb alsó sarkot.

Pedig a Real valamennyi sztárja ott volt a gyepen. Ezúttal Vinícius Jr., Kylian Mbappé, és a marokkói válogatott Brahim Diaz alkotta a támadósort, mögöttük Modric, Tchouameni és Valverde felelt a középpályáért, az átmenetekért, a védelemben is azok kaptak helyet, akik általában szoktak – Mendy, Rüdiger, Militao és Lucas Vazquez, míg a kaput Courtois védte.

A Las Palmas vezető gólja után átadta a területet, veszélyes támadásvezetések és kapuralövések (3 vs 9) terén felborult a pálya, ennek ellenére az első félidő lefújása után is hátrányban vonult pihenőre a Real, így a szünet végén Carlo Ancelotti még Rodrygót is beküldte a második félidőre Diaz helyett. A vendégek tovább fokozták a nyomást, mégis csak egy vitatható tizenegyessel tudtak szépíteni a 69. percben,

ugyanakkor jelzésértékű, hogy a büntetőt nem Mbappé, hanem Vinícius értékesíthette.

A Real Madrid hiába lőtt 25-ször kapura és találta el nyolcszor azt, a holland Jasper Cillessen ihletett formában őrizte a hálót, 7 védést mutatott be, közte 1-2 hatalmasat. Ennek ellenére a végén még a madridiak örülhettek a döntetlennek, mivel a 88. percben a hazaiak újra a kapuba találtak, ám Jaime Matát lesen találta a spori.

A Real Madrid három forduló után 5 ponttal (1 győzelemmel és 2 döntetlen) áll a negyedik helyen. Mondhatni nem estek az „erős kezdés hibájába”. Avagy van még mit csiszolnia Ancelottinak a sztárjátékosok, első sorban Vinicius Junior, Mbappé és Rodrygo hármas összjátékán. Még inkább – és a nyitóképen Mbappé Vinicius Junior fel mutatott értetlenkedése is azt sejteti – el kellene dőljön, ki a vezérbika a pályán.

Olvasói sztorik