Nemzetközi foci bajnokok ligája

A Fraditól távozó Samy Mmaee a BL-be jutott új csapatával

Marko Lukunic / Pixsell / MB Media / Getty Images
Marko Lukunic / Pixsell / MB Media / Getty Images

A Qarabag kétszeri legyőzésével a Dinamo Zagreb főtáblára jutott a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének utolsó fordulójából.

A Dinamo 3-0-ra nyerte az első meccset, és ahogy Zágrábban, úgy a bakui visszavágón is ott volt a horvátok kezdőjében az a Samy Mmaee, aki a Ferencvárostól érkezett. A 27 éves, tízszeres marokkói válogatott védőnek  június 30-án járt le a szerződése a Fradinál, ahonnan négyszeres bajnokként és egyszeres kupagyőztesként távozott (103 tétmeccsen szerepelt a klubban, és 6 gól, valamint 4 gólpassz került a neve mellé).

„Tisztában vagyok vele, hogy ez az igazolás előrelépésnek számít a karrieremben, és a céljaim világosak: szeretnék bajnokságot nyerni, valamint bejutni a Bajnokok Ligájába, és ott minél több pontot szerezni a csapattal“ – nyilatkozta zágrábi székfoglalójában Mmaee, akinek az egyik célja máris teljesült, hiszen csapata a Qarabag otthonában is nyerni tudott.

Az azeriek az első meccshez hasonlóan a visszavágón is eltékozolták a helyzeteiket, a Dinamo ellenben kíméletlen volt, a Zágrábban is betaláló, korábban többek között a Juventusban és a Torinóban is megfordult Pjaca a 32. percben pazar kapufás góllal tette még kényelmesebbé a horvátok helyzetét.

Hogy ebben a párharcban semmi nem jött össze a Qarabagnak, azt jól példázta az 53. percben lejátszódott jelenet, amikor Sucic lövését a kapus ugyan lábbal védte, de a labda a visszafutó Matheus Silváról a hálóba pattant.

A Dinamo így 5-0-s összesítéssel került a BL főtáblájára, az azeriek pedig az Európa Ligában folytathatják.

Bajnokok Ligája, selejtező, 4. (utolsó) forduló, visszavágók:

Qarabag FK (azeri) – Dinamo Zagreb (horvát) 0-2 (0-1)
továbbjutott: a Dinamo Zagreb, kettős győzelemmel, 5-0-s összesítéssel

Kapcsolódó
A Fradi edzője szerint ők jobban szeretnék a továbbjutást, mint a bosnyákok
Az első meccs 0-0-val zárult Budapesten. A tét az EL-főtábla.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik