Nemzetközi foci

A teste készen áll a kihívásokra, a szíve már nem – sokkolta a szurkolókat a kapus visszavonulásának híre

Szczesny
Szczesny
Bejelentette visszavonulását Wojciech Szczesny, az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Juventus és a lengyel válogatott korábbi kapusa.

A 34 éves kapus két hete közös megegyezéssel bontott szerződést a torinói klubbal, sajtóhírek szerint a Serie A-ból és a szaúdi ligából is voltak kérői, most azonban lezárta pályafutását.

„2006 júniusában hagytam el Varsót, a szülővárosomat, hogy az Arsenalhoz csatlakozzam. Nem tudtam, hogy ez egy élethosszig tartó utazás kezdete lesz. Azt sem tudtam, hogy a világ legnagyobb klubjaiban játszhatok, és 84 alkalommal képviselhetem a hazámat. Mindahogy azt sem, hogy a futball az egész életemmé válik.

A legmagasabb szinten futballoztam a történelem legjobb játékosaival anélkül, hogy alacsonyabb rendűnek éreztem volna magam

– írta az Instagramon.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Wojciech Szczesny (@wojciech.szczesny1) által megosztott bejegyzés

„Bár a testem még mindig készen áll a kihívásokra, a szívem már nem. Úgy érzem, itt az ideje, hogy minden figyelmemet a családomnak szenteljem – csodálatos feleségemnek, Marinának és két gyönyörű gyermekünknek, Liamnek és Noeliának.

Ezért úgy döntöttem, hogy visszavonulok a profi futballtól.

Hozzátette, bár most véget ért egy történet, az életben minden befejezés egy új kezdet.

„Hogy ez az új út mit hoz számomra, azt majd az idő fogja megmondani. De ha az elmúlt 18 év megtanított valamire, akkor az az, hogy semmi sem lehetetlen. És higgyétek el, NAGYOT fogok álmodni!”

A futballvilágot sokkolta a hír, legalábbis a brit Metro ebbe a kategóriába sorolta Szczesny döntését. A cseh Sport.cz váratlan döntésként aposztrofálta a lépést.

„Az elmúlt hetekben különféle hipotézisek voltak: Szaúd-Arábia, Monza, MLS. Ehelyett Szczesny ismét meglepetést okozott: abbahagyja a futballt. 34 évesen a lengyel azt mondta, hogy elég volt” – írta a La Gazzetta dello Sport.

Érdekesség, hogy Szczesny sohasem futballozott lengyel klubban, a Legiát 16 évesen hagyta el, 2009 és 2017 között az Arsenal játékosa volt, de kölcsönben futballozott a Brentfird (2009-2010) és az AS Roma (2015-17) színeiben is. 2017-től idén nyárig am Juventus játékosa volt.

Háromszor volt olasz bajnok, nyert három Olasz Kupát, Angliában a csúcsot két FA-kupa-győzelem jelentette.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik