Nemzetközi foci

Az év meccsét játszhatták a spanyol bajnokságban, egy buta szabálytalanság után a 100. perc döntött

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Könnyen lehet, hogy a szezon egyik legizgalmasabb mérkőzését játszották le hétfőn este a spanyol bajnokságban, a Villarreal ugyanis 4-3-ra verte a Celta Vigót, a győztes gól pedig a 100. percben esett.

Mozgalmasan indult a meccs, mert már már az első félidőben esett három gól, a Celta szerzett kétszer is vezetést és volt 2-1-es előnyben a szünetben. Másodszor a 60. percben egyenlített a hazai csapat, amely annyira lendületbe jött, hogy nem sokkal később már a vezetést is megszerezte, de a 80. percben kiegyenlített a Celta.

A 88. percben már ünnepelt a közönség, Santi Comesana azonban lesről talált be, érvénytelenítették a gólját. A döntő pillanat a 98. percben jött el, amikor Hugo Alvarez a nadrágjánál fogva rántotta le Barryt, aki a büntetőterület sarkánál került a földre.

Parejo tizenegyese kimaradt, Villar védeni tudott, de a kipattanónál már nem hibázott a hazai játékos, így a 100. percben a Villarreal kicsikarta a győzelmet, és a tabella élére állt, miután az eddigi három fordulóban két győzelme és döntetlenje van – utóbbi az Atlético Madrid ellen.

A hétgólos meccs összefoglalóját itt lehet megnézni.

A Villarreal 2008 óta először nyert olyan hazai bajnokit, amin három gólt is kapott. 16 évvel ezelőtt a Deportivót verte szintén 4-3-ra a csapat. A MisterChip X-oldal statisztikái szerint 2001 óta először dőlt el úgy mérkőzés a hosszabbításban, hogy a kimaradt tizenegyes kipattanójából született a győztes gólt, akkor a Celta Valenciában tudott így győzni.

Kapcsolódó
8 éves kora óta a Juve játékosa, először volt kezdő a Serie A-ban, naná, hogy gólt szerzett
Lemásolta első meccsét a Juventus: megint 3-0 lett a vége, és most is volt egy fiatal, aki góllal koronázta meg a remek teljesítményét.
Olvasói sztorik