Nemzetközi foci

Pazar bemutatkozás, Dani Olmo góljával nyert a Barca

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Lamine Yamal és Dani Olmo öröme
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Lamine Yamal és Dani Olmo öröme
Alaposan megszenvedett a győzelemért a Barcelona csapata, amely hátrányról fordítva, az újonnan szerződtetett Dani Olmo győztes találatával 2-1-re nyert a Rayo Vallecano otthonában.

Lendületesen kezdett a Rayo Vallecano, amely többet birtokolta a labdát, veszélyesebb volt, és a 10. percben Unai Lopez révén meg is szerezte a vezetést (1-0). Átvette az irányítást a Barca, de a szünetig nem tudott komoly helyzetet kialakítani.

A szünetben beállt a frissen szerződtetett Dani Olmo, akit végre nevezhettek a katalánok, és az RB Leipzigtől hazatérő támadó az 58. percben a lécre bombázott egy távoli szabadrúgást.

A 60. percben Pedri lövése a bal alsó sarokban kötött ki (1-1), majd jött Lewandowski, aki az előző két meccset megnyerte a Barcának, most a 71. percben egy kipattanót követően volt eredményes. Igen ám, de a VAR szabálytalanságot vélt felfedezni, a játékvezető is megnézte az esetet, és Koundé szabálytalan szerelése miatt kifelé ítélt szabadrúgást.

A győzelem azonban csak összejött, a 82. percben Dani Olmo tíz méterről, ballal szépen tekert a hosszú sarokba (1-2).

A nap másik mérkőzésén a Real Mallorca gól nélküli döntetlent játszott a vendég Sevillával. A két csapat három kör után egyformán két ponttal áll és továbbra is nyeretlen.

La Liga, 3. forduló

Rayo Vallecano – FC Barcelona 1-2 (1-0)
gól: Unai López (9.), illetve Pedri (60.), Dani Olmo (82.)

 

Mallorca – Sevilla 0-0

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik