Nemzetközi foci

Élete gólját lőtte, csak épp a bíró nem észlelte, a VAR meg nem segíthetett

X.com/sportsonmaxse/s
X.com/sportsonmaxse/s

A svéd élvonal, az Allsvenskan az egyetlen Európa harminc legjobb bajnoksága közül, amelyben nem vezették be a VAR-t, a liga büszkén hirdeti is magáról, hogy nem kér belőle.

A lázadó svédek a videóbíró mellett a gólvonal-technológiából sem kérnek, erre fázott rá a Djurgarden játékosa, Patric Aslund a Sirius elleni meccsen. A 22 éves középpályás lövése a lécről egyértelműen a gólvonal mögött pattant le, de erről sem a játékvezető, sem az asszisztens nem volt meggyőződve, technikai segítség hiányában pedig nem is tudták korrigálni a hibájukat.

Az eset nagyon hasonlít Frank Lampard legendás fantomgóljára a 2010-es világbajnokság német-angol negyeddöntőjéről, amikor 2-1-es német vezetésnél az angol klasszis lövése után a labda szintén a gólvonal mögé pattant, ám ezt sem az uruguayi bíró, Jorge Larrionda, sem az asszisztens nem észlelte. A németek végül 4-1-es győzelemmel mentek tovább, a Lampard-féle fantomgólnak pedig az lett a következménye, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség előbb tesztelte, majd később be is vezette a gólvonal-technológiát.

Visszatérve a svéd bajnokira: Aslund a második félidő elején szerzett egy érvényes találatot, így a Djurgarden az elnézett gól ellenére is megnyerte a meccset 1-0-ra.

38 pontjával a Djurgarden második az egy meccsel többet játszott Malmö mögött, a Sirius 28 pontjával 9. a tabellán.

Olvasói sztorik