Nemzetközi foci

KO a javából, nyolcgólos meccsen nyert a Chelsea

JUSTIN TALLIS / AFP
JUSTIN TALLIS / AFP

Kiütéses, 6-2-es győzelmet aratott a Chelsea vasárnap a Premier League 2. fordulójában. Enzo Maresca csapata, amely a címvédő Manchester City elleni vereséggel kezdte a szezont, az első félidőt követően még 2-2-re állt a Wolves otthonában rendezett bajnokin, a fordulás után azonban

volt egy olyan szakasza a mérkőzésnek, amikor Noni Madueke 14 perc alatt három gólt is szerzett.

Aztán a csereként beállt, a Chelsea-be visszatérő Joao Félix is betalált még a hajrában, a Chelsea pedig kiütéses győzelmet aratott. Cole Palmer három gólpasszt adott (mindhárom Madueke-gólt ő készítette elő), Nicolás Jackson egy-egy találattal és assziszttal zárta a mérkőzést.

A meccs érdekessége volt továbbá, hogy a Wolves magasabb minőségű helyzetet dolgozott ki, mint ellenfele (xG: 1,92-1,56), mégis kikapott négy góllal.

A Kerkez Milossal felálló Bournemouth 1-1-es döntetlent játszott otthon a Newcastle Uniteddel. A hazaiak, akiknél a magyar válogatott hátvéd végig pályán volt, az első félidő után vezettek ugyan, de a második játékrészben a vendégek az Eb-ezüstérmes Anthony Gordon találatával egyenlítettek, míg a Bournemouth-tól a ráadásban kezezés miatt elvettek egy gólt. Kerkezék a nyitókörben a Nottingham Foresttel osztoztak meg a pontokon.

Premier League, 2. forduló

Bournemouth-Newcastle United 1-1 (1-0)
Wolverhampton Wanderers-Chelsea 2-6 (2-2)

Olvasói sztorik