Nemzetközi foci

Intenzív osztályra került a meccs közben összeesett és elájult védő

NELSON ALMEIDA / AFP
NELSON ALMEIDA / AFP
Aggódva figyeli az uruguayi labdarúgás a Nacional védőjének, Juan Izquierdónak az egészségi állapotát: a 27 éves játékos a Libertadores-kupa nyolcaddöntő-visszavágóján esett össze, és azóta is intenzív osztályon ápolják.

A Nacional a hazai gól nélküli döntetlent követően Sao Paulóban szenvedett 2-0-s vereséget, és kiesett a Libertadores-kupából. A nyolcaddöntőn akadt sajnos plusz izgalom is: a félidőben csereként beállt Juan Izquierdo a 84. percben összeesett és elájult.

Azonnal a segítségére siettek, miután stabilizálták az állapotát, mentőautóval a helyi Albert Einstein kórházba szállították.

Az uruguayi klub később közleményben arról számolt be, hogy a 27 éves védő szívritmuszavar miatt lett rosszul, és azóta is intenzív osztályon ápolják.

Az uruguayi szövetség „tekintettel a kialakult kényes egészségügyi helyzetre” nem csupán abba egyezett bele, hogy a Nacional következő bajnokiját elhalasszák, de egész hétvégére felfüggesztett minden futballtevékenységet.

Jelenleg az a prioritásunk, hogy biztosítsuk Juan jólétét, ezért az elkövetkező órákban szorosan nyomon követjük állapotát. Teljes támogatásunkat és szolidaritásunkat fejezzük ki a családjával ebben a nehéz időszakban

– írta a szövetség.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik