Nemzetközi foci

Diósgyőrből kirúgták, már a Bundesliga élvonalában jár

2020 augusztusában kirúgta a Diósgyőr labdarúgócsapata Haris Tabakovicot, de úgy tűnik, ennél jobb dolog nem is történhetett volna a kétszeres bosnyák válogatott csatárral, aki azóta kétszer is gólkirály lett, most pedig a német élvonalba igazolt.

2017 nyarán a Debrecen szerződtette Haris Tabakovicot, aki nem is szerepelt rosszul, hiszen 20 bajnokin 12 alkalommal volt eredményes. 2018 júliusában aztán beütött a baj, a Balmazújváros elleni felkészülési mérkőzésen elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, így egy teljes szezont ki kellett hagynia.

Miután 2019-ben lejárt a szerződése, elfogadta a Diósgyőr ajánlatát. Ott kevésbé ment a játék, igaz, jóval kevesebb lehetőséget is kapott, mint előző klubjában. Aztán amikor 2020 júniusában a DVTK 4-0-ra kikapott Debrecenben, a támadót élő szerződése ellenére átadólistára tették, jelezve, az utolsó két bajnokin már nem számolnak vele.

A diósgyőriek augusztus 3-án közölték hivatalosan, miután nem sikerült megválni tőle, felbontották a szerződését.

Tabakovic 2020-22 között az osztrák második ligás Lustenau játékosa volt, 46 bajnokin 45 gólt (!) szerzett (második idényében gólkirály is lett), majd az Austria Wienhez szerződött, ott 28 meccsen 17 találatig jutott.

2023 nyarán a német másodosztályban szereplő Hertha BSC-hez igazolt, ahol azonnal kulcsjátékossá vált. 32 meccsen 22 gólt szerzett és hat gólpasszt adott, ezzel Robert Glatzel (Hamburg) és Hrisztosz Colisz (Düsseldorf) mellett társgólkirály lett.

A Bundesliga élvonalában szereplő Hoffenheim pénteken közölte, hogy szerződtette.

„Méreténél és erejénél fogva Haris egy tipikus csatár, aki az elmúlt néhány évben különböző kluboknál bizonyította gólerősségét. Tapasztalt játékos, aki meg tudja adni az alaphangot a meccseken” – mondta Frank Kramer, a Hoffenheim ideiglenes sportigazgatója.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik