Nemzetközi foci bajnokok ligája

Nem elég, hogy Mbappé ott hagyta, még a BL-ből is kidobathatja a PSG-t

JAIME REINA / AFP
Kylian Mbappénak még van egy lezáratlan ügye a PSG-vel
JAIME REINA / AFP
Kylian Mbappénak még van egy lezáratlan ügye a PSG-vel
A nyáron a Real Madrid labdarúgócsapatához szerződött Kylian Mbappé 55 millió eurót követel korábbi klubjától, a Paris Saint-Germaintől. Amennyibe ez nem teljesül, annak komoly következményei lehetnek.

A francia Le Monde napilap kedden azt írta, hogy a játékos csaknem két hónappal a párizsi szerződésének lejárta után még mindig vitában áll a PSG-vel – amelynek fő részvényese a Qatar Sports Investments –,

amelytől hiába követel munkaszerződésének megfelelően közel 55 millió eurót, azt a párizsi vezetőség egyelőre még nem fizette ki neki.

Az összeg magába foglalja az aláírási bónusz utolsó harmadát, bruttó 36 millió euró (amelyet a játékosnak februárban kellett volna megkapnia), a szerződésében előírt utolsó háromhavi (április, május, június) fizetést, valamint a legutóbbi párizsi szerződésében szereplő úgynevezett etikai bónuszt.

A játékos tanácsadói június közepén hivatalos értesítést küldtek a PSG-nek, azonban erre választ nem kaptak.

Mbappé most úgy döntött, szintet lép, így felvette a kapcsolatot a francia profi labdarúgó-bajnokság (LFP) jogi bizottságával, illetve a Francia Labdarúgó Szövetségen (FFF) keresztül az Európai Labdarúgó Szövetséggel (UEFA).

A játékos – a professzionális labdarúgó charta 259. cikkére hivatkozva, amely szerint a kluboknak legkésőbb minden hónap utolsó napjáig ki kell fizetniük a bért a szerződéses játékosoknak – augusztus 8-án jelentette a tényeket az LFP jogi bizottságának, majd augusztus 13-án levelet küldött az FFF-nek, amelyben arra kérte, hogy tájékoztassa a tényekről az UEFA-t.

A helyzet okozhat komoly gondokat a párizsiaknál, ugyanis egyrészt az LFP jogi bizottságának jogában áll átigazolási tilalmat elrendelnie a PSG-vel szemben, amíg a helyzet meg nem oldódik.

Emellett az UEFA akár a Bajnokok Ligájából is kizárhatja a PSG-t, amíg az ügy kielégítően nem zárul.

Mbappé hét idényt játszott a PSG-ben, mielőtt nagyjából két hónappal ezelőtt ingyen a Bajnokok Ligája-címvédő Real Madridhoz igazolt. A támadó a párizsiakkal hat francia bajnoki címet szerzett.

Kapcsolódó
„Nem akarok kifogásokat” – csalódást keltő rajtot vett a Real Madrid
A címvédő Real Madrid meglepetésre 1-1-es döntetlent játszott a Real Mallorca vendégeként.
Olvasói sztorik