Nemzetközi foci

Dani Olmóért még egy kulcsembert is feláldoz a Barcelona

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Pep Guardiola és Ilkay Gündogan ismét egyesülhet Manchesterben
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Pep Guardiola és Ilkay Gündogan ismét egyesülhet Manchesterben
Ilkay Gündogannal mindig történik valami, a német klasszis előbb hétfőn bejelentette, visszavonul a válogatottságtól, kedden pedig már az a hír járta, hogy miután nem számol vele a Barcelona, valószínűleg visszatér a Manchester Cityhez.

Egy éve vett érzelmes búcsút a Manchester City csapatától Ilkay Gündogan, aki öt angol bajnoki címet, két FA-kupát és egy Bajnokok Ligáját nyert az angolokkal, de 2023-ban hiába marasztalta a klub, ő hosszabb távú szerződésre vágyott, és 2025-ig aláírt a Barcelonához.

Nem is ment rosszul a játék a katalánoknál, a 2023–24-es szezonban 36 meccsen öt gólt és kilenc gólpasszt jegyzett, ám a The Athletic hétfőn már arról számolt be, hogy a City érdeklődik a középpályás iránt, miután közölték vele, hogy nem szerepel Hansi Flick, a Barcelona új vezetőedzőjének terveiben.

Klubja várhatóan megkönnyíti a távozását, amely lehetővé tenné, hogy Dani Olmót, az RB Leipzigtől 60 millió euróért megvásárolt támadó középpályást regisztrálhassa a Barca következő, szombati, Athletic Bilbao elleni bajnokira.

Kapcsolódó
Visszavonult a válogatottságtól a németek csapatkapitánya
Ilkay Gündogan már csak a klubcsapatára összpontosít.
Olvasói sztorik