Nemzetközi foci

Messi sérülése nem jött rendbe, Simeone újabb fia debütálhat

JUAN MABROMATA / AFP
Lionel Messi még nem épült fel a Copa-döntőn elszenvedett bokasérüléséből
JUAN MABROMATA / AFP
Lionel Messi még nem épült fel a Copa-döntőn elszenvedett bokasérüléséből
Lionel Scaloni szövetségi kapitány bokasérülés miatt nem számíthat az Inter Miami 37 éves támadójára a Chile és Kolumbia elleni szeptemberi összecsapásokon.

A világbajnoki címvédő argentin labdarúgó-válogatott legnagyobb sztárja, Lionel Messi sérülés miatt kimaradt az együttes vb-selejtezős keretéből.

A csapatkapitány még mindig nem épült fel abból a Copa América-döntőben, július 14-én elszenvedett súlyos bokaficamból, amely ínszalag-sérüléssel járt. Messi azóta klubjában, az Inter Miamiban sem lépett még pályára, állítólag nem akarja elsietni a visszatérést. Lionel Scaloni abban bízik, hogy az októberi meccseken már számíthat rá.

A visszavonult Ángel Di María sem kapott meghívást, noha korábban szó volt arról, hogy esetleg egy búcsúmeccs erejéig még pályára lép. A keretben négy újonc található: Ezequiel Fernández (al-Kvadszija), Matías Soulé (AS Roma) és Valentín Castellanos (Lazio) mellett a 21 éves Giuliano Simeone kapott meghívást.

Diego Simeone legkisebb fia eddig csak az U23-asok között szerepelt, ha bemutatkozik, akkor bátyja, a hatszoros válogatott Giovanni nyomába lépne.

A címvédő argentinok hat mérkőzésen szerzett 15 ponttal vezetik a dél-amerikai selejtezőcsoportot, s a folytatásban előbb szeptember 5-én Buenos Airesben fogadják a chileieket, majd öt nappal később Kolumbiába látogatnak.

Az argentinok 28 fős kerete

Kapusok: Walter Benítez (PSV), Gerónimo Rulli (Marseille), Juan Musso (Atalanta), Emiliano Martínez (Aston Villa).
Védők: Gonzalo Montiel (Sevilla), Nahuel Molina (Atlético Madrid), Cristian Romero (Tottenham), Germán Pezzella (River Plate), Leonardo Balerdi (Marseille), Nicolás Otamendi (Benfica), Lisandro Martínez (Manchester United), Nicolás Tagliafico (Lyon), Valentín Barco (Brighton).
Középpályások: Leandro Paredes (AS Roma), Guido Rodríguez (West Ham), Alexis Mac Allister (Liverpool), Enzo Fernández (Chelsea), Giovani Lo Celso (Tottenham), Ezequiel Fernández (al-Kvadszija), Rodrigo de Paul (Atlético Madrid), Nico González (Fiorentina).
Csatárok: Alejandro Garnacho (Manchester United), Matías Soulé (AS Roma), Giuliano Simeone, Julián Álvarez (mindkettő Atlético Madrid), Valentín Carboni (Marseille), Lautaro Martínez (Inter), Valentín Castellanos (Lazio).

Olvasói sztorik