Nemzetközi foci

Sokkoló sérülés Franciaországban, fél órát állt a játék, kórházba került a játékos

FRANCOIS NASCIMBENI / AFP
FRANCOIS NASCIMBENI / AFP

Kórházban töltötte az éjszakát a Lille labdarúgócsapatának középpályása, Angel Gomes, aki súlyos fejsérülés miatt elvesztette az eszméletét a Stade de Reims elleni szombati esti francia bajnokin.

Az első fordulós mérkőzés 11. percében a 23 esztendős Gomes a Reims középpályásával, Amadou Konéval ütközött (itt az eset, csak erős idegzetűeknek), ezt követően közel 30 percen keresztül feküdt a füvön. Az ápolást követően hordágyon vitték le a pályáról a Manchester United korábbi játékosát, miközben mindkét együttes szurkolói a nevét skandálták. Konét kiállították, a játékvezető pedig 34 percet hosszabbított az első félidőben – az ápolási idő mellett pár percet azért is hosszabbítani kellett, hogy a csapatok bemelegíthessenek a folytatásra.

A Lille végül 2-0-ra nyerte meg a találkozót, amelyet követően a klub elnöke, Olivier Letang azt mondta, Gomes a körülményekhez képest jól van. Az éjszakát ugyanakkor a kórházban kellett töltenie, ahol további vizsgálatokon esett át. A Lille vezetőedzője, Bruno Genesio leszögezte: azonnal tudta, hogy a sérülés súlyos, és rendkívül zavarta, hogy az orvosi stáb nem ment elég gyorsan a játéktérre. Elismerte: néhány játékos a könnyeivel küzdött, mialatt körbeállták a sérültet, hogy a kamerák ne mutathassák őt. Elmondta azt is, mit kért tőle Gomes, miután magához tért.

Angel megkérdezte, hogy játszhat-e jövő szombaton. Jó jel, hogy megőrizte a humorérérzékét. A mérkőzés másodlagos volt ma este

– szögezte le.

Kapcsolódó
„Lelkileg nagyon nehéz volt” – 55 nappal horrorsérülése után tért vissza Varga Barnabás
A csatár arcmaszkban játszotta végig az Újpest elleni derbit.
Olvasói sztorik