Nemzetközi foci

Morata góllal debütált, a sírból jött vissza a Milan

Piero CRUCIATTI / AFP
Piero CRUCIATTI / AFP

A 88. percben még kétgólos hátrányban volt, végül mégis pontot mentett a Milan Horváth Krisztofer csapata, a Torino ellen a Serie A első fordulójában.

A Milannak ez volt az első tétmeccse az új edzővel, Paulo Fonsecával, aki a nyáron érkezett Stefano Pioli helyére. A Toro is edzőt váltott a nyáron, Ivan Juric utódja Paolo Vanoli lett.

A két edző közül sokáig Vanoli lehetett a boldogabb, elégedettebb, a Torino ugyanis szervezetten focizott, és kihasználta a Milan védelmi megingásait. A 30. percben Zapata beívelése után Bellanova fejese a jobb kapufa belső élét találta el, majd a menteni igyekvő Thiaw szerencsétlen mozdulata után végül a gólvonal mögé került. Bár a gólvonal-technológia nem jelzett, a VAR megerősítette, hogy gólt kell ítélnie Maresca sporinak.

Maignan egy ideig bravúrokkal tett arról, hogy ne nőjön a Torino előnye, ám a 68. percben a francia kapus is tehetetlen volt, amikor a vendégek lenullázták a védelmét, és Lazaro beadását Zapata befejelte.

A Milanban az újonnan szerződtetett, csereként beállt Morata előbb szerzett egy lesgólt, majd a 89. percben szemfülesen tette bele a lábát Reijnders lövésébe, ezzel a hazai csapat előtt felcsillant a pontszerzés lehetősége.

Ami össze is jött, mert két másik cserejátékos révén megszületett a második hazai gól is: Musah beadását Okafor vágta be. Horváth nem állt be a Torinóba.

A Milan így az Interhez hasonlóan 2-2-es döntetlennel nyitott, és érdekesség, hogy a szombati meccsnapon mind a négy találkozón pontosztozkódás született.

Serie A, 1. forduló:

Milan – Torino 2-2 (0-1)
gól: Morata (89.), Okafor (90+5.), illetve Thiaw (30., öngól), D. Zapata (68.)

 

Empoli – Monza 0-0

 

Genoa – Inter 2-2 (1-1)
gól: Vogliacco (20.), Junior Messias (90+5.), illetve M. Thuram (30., 82.)

 

Parma – Fiorentina 1-1 (1-0)
gól: Man (22.), illetve Biraghi (75.)
piros lap: Pongracic (83., Fiorentina)

 

vasárnap játsszák:
Bologna – Udinese 18.30
Hellas Verona – Napoli 18.30
Cagliari – AS Roma 20.45
Lazio – Venezia 20.45

 

hétfőn játsszák:
Lecce – Atalanta 18.30
Juventus – Como 20.45

Olvasói sztorik