Nemzetközi foci

Szenzációs szabadrúgással mentett pontot első bajnokiján a Puskás Akadémia KL-ellenfele

Alessandro Sabattini / Getty Images
Biraghi (balra) mindenkit meglepett
Alessandro Sabattini / Getty Images
Biraghi (balra) mindenkit meglepett

Döntetlennel kezdte a 2024-2025-ös idényt a Serie A címvédője, az Inter, amely a Genoa otthonában hagyott két pontot.

Az Inter kezdeményezett a meccs elején, mégis a Genoa szerzett vezetést, Bani ívelt fejesénél Sommer csúnyán elszámolta magát, a labda ugyanis nem a kezében landolt, hanem a lécen, a kipattanót pedig Vogliacco bekotorta. A 25 éves Vogliacco pályafutása első Serie A-gólját jegyezte, és ez volt az új idény első találata.

Mindössze tíz percig vezetett a Genoa, az első fél óra végén Barella beadását Thuram fejelte be. A 36. percben úgy tűnt, büntetőhöz jut az Inter, ám a videózás után ezt visszavonták – jogosan: mert Badelj a labdát pöckölte el, és utána rúgtak össze Thurammal. Pár perccel később egy nagy kavarodás végén háromszor is próbálkozhatott az Inter, kétszer Gollini védett, az utolsó kísérletnél pedig Badelj a gólvonalról mentett.

Az Internek a második félidőben két gólját is elvették les miatt, ám a másodikat, Thuramét végül a videózás után megadták. Mégsem tudott győzni a milánói csapat, mivel a hosszabbításban Bisseck kezezése miatt tizenegyest kapott a Genoa, és bár Junior Messias lövését Sommer elsőre kivédte, a kipattanót a brazil játékos belőtte.

A 2015-ben az élvonaltól búcsúzó, majd csődöt jelentő, és aztán a Serie D-ből indulva újra a Serie A-ban landoló Parma – amelyben Balogh Botond kezdő volt – a román Man látványos lövésével került előnybe a Fiorentina ellen.

A firenzei csapat a 75. percben egyenlített, Biraghi olyan szögből vágta be a szabadrúgást, ahonnan mindenki, beleértve a hazai kapust is, valószínűleg beadást várt volna.

A Fiorentina a parmai döntetlen után csütörtökön a Puskás Akadémiát látja vendégül a Konferencia Liga playoff-körének első meccsén.

Serie A, 1. forduló:

Genoa – Inter 2-2 (1-1)
gól: Vogliacco (20.), Junior Messias (90+5.), illetve M. Thuram (30., 82.)

 

Parma – Fiorentina 1-1 (1-0)
gól: Man (22.), illetve Biraghi (75.)
piros lap: Pongracic (83., Fiorentina)

Olvasói sztorik