Nemzetközi foci

Wayne Rooney elégedett volt Szűcs Kornéllal

MTI/Bús Csaba
Szûcs Kornél, még a Kecskemét játékosaként a Fehérvár FC elleni bajnokin.
MTI/Bús Csaba
Szûcs Kornél, még a Kecskemét játékosaként a Fehérvár FC elleni bajnokin.

Állandó szerzőnk, Kele János Szűcs Kornél labdarúgó kapcsán a szokásos heti focis hírlevelében – itt tudsz feliratkozni rá –  nemrég azt a kérdést tette fel, hogy „Itt mindenki hülye? Itt? Mindenki.” Majd azon lamentált hosszasan, hogy, vajon miért volt a héten az angol másodosztályú Plymouth-ba szerződő Szűcs Kornél kapcsán önmaga legnagyobb ellensége a Diósgyőr.

Mint ismert, a 22 éves, a városban született, a DVTK saját nevelésű bekkje a tavaly év elején ingyen Kecskemétre szerződött, mert az ukrán származású Kuznyecov Szergej edző jobbnak látta külhoni labdarúgókkal feltölteni a keretet és azokat játszatni, mint az akadémi tehetséges növendékeit beléptetni a felnőtt futball kapuján.

Kecskeméten aztán Szabó István edző kellő minőségű munkát tett bele, és kellő mennyiségű játékpercet biztosított ahhoz, hogy idén nyáron Szűcs Kornélt egy szabad szemmel is igen jól látható összegért cserébe értékesítsék az angol másodosztályban érdekelt Plymouth Argyle FC-nek.

Mindezt azért írtuk le előzményként, mert Szűcs Kornélt szerdán kezdőként küldte pályára Wayne Rooney az új csapatában a Cheltenham elleni 3-0-ra megnyert ligakupa meccsen. A nagy nevű edző elégedett lehetett az újonc premierjével, lévén Szűccsel végigjátszatta a találkozót – a 86. percben kapott egy sárga lapot –, és a sofascore.com oldal is a csapatátlag feletti 7,3-as osztályzattal jutalmazta a produkcióját.

A Plymouth győzelmével továbbjutott az angol ligakupa következő fordulójába.

Olvasói sztorik