Nemzetközi foci

A skótok 7,35 millió eurót kaszáltak az MTK játékosán

gironafc.cat
gironafc.cat

A spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Girona leigazolta azt a Bojan Miovskit, aki 2020 és 2022 között még az MTK Budapestet erősített – számolt be a spanyol klub honlapja.

A macedón játékosba a kék-fehérek is jól nyúltak bele, de az igazán nagyot a skót Aberdeen kaszálta a jelenleg 25 éves labdarúgón. A támadó a Hungária körútra négy éve a kevésbé ismert macedón Rinovától ingyen érkezett, Budapestről két év után 650 ezer euróért állt tovább az Aberdeenhez, míg most sajtóinformációk és a transfermarkt szerint is 8 millió eurót perkált le érte a spanyol bajnokság tavalyi meglepetéscsapata, a 3., BL-indulást érő helyen záró Girona.

Így az Aberdeen 7,35 millió eurót kaszált az MTK korábbi játékosán.

A támadó az előző két skót szezonjában 67 mérkőzésen 30-szor volt eredményes és kiosztott 4 gólpasszt is, míg az NB I-ben 56 mérkőzésen 18 gólt és 8 gólpasszt jegyzett.

Miovski négyéves szerződést írt alá ahhoz a Gironához, amely keretének a magyar védő Yaakobishvili Antal is a tagja.

Az nso azt írja, az Aberdeen és a Girona üzletéből az MTK is részesül. A klub ugyanis „benne maradt” a 22-szeres északmacedón válogatott játékjogában oly módon, hogy az MTK úgy szerződött a skótokkal, hogyha továbbértékesítésik a labdarúgót, úgy a bevételéből a kék-fehérek X százalékban részesednek. Hogy mennyi is ez az X, a Hungária körútiak mostani bevétele, az üzleti titok. Az általános gyakorlat szerint 10-, maximum 20 százalék szokott lenni.

Igazi win-win üzlet.

Olvasói sztorik