Nemzetközi foci

Pár nappal a Serie A rajtja előtt izzanak a vonalak a Milan és a Juventus között

Justin Casterline / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Justin Casterline / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Szombaton rajtol az olasz focibajnokság 2024-2025-ös idénye, de a csapatok nagy része még az utolsó simításokat végzi, hogy megszabaduljon felesleges játékosoktól, vagy azért, hogy betömködje a hiányzó lyukakat.

A Milan hétfőn jelentette be a brazil jobbhátvéd, Emerson Royal leigazolását a Tottenhamtől, és ezzel egyidőben az olasz média már arról írt, hogy a Juventus elvinné a Milanból a védelem szélén és középen is bevethető Pierre Kalulut.

A legfrissebb verzió szerint a Juventus 3,5 millió eurót fizetne most a Milannak, hogy kölcsönvegye a 24 éves franciát, akit jövőre további 14 millióért vásárolna meg végleg. A Gazzetta dello Sport szerint nemcsak a Kalulu-üzlet miatt izzanak a vonalak a torinói és a milánói nagycsapat főhadiszállása között, mivel további három játékosról folyik az egyeztetés.

A Milan a belga Alexis Saelemaekerst is felajánlotta a Juvénak, ami azért is logikus döntés, mert a nagy rivális új edzője, Thiago Motta az előző idényben a Bolognánál már dolgozott a 25 éves szélsővel, aki 4 góllal és 3 gólpasszal legeredményesebb Serie A-szezonját hozta le. Saelemaekers amolyan B opció lehet a Juventusnak, ha a klub nem tudja megszerezni Francisco Conceicaót (Porto) vagy Nico Gonzálezt (Fiorentina).

Kaluluval ellentétes utat járhat be Federico Chiesa és Weston McKennie, bár mindkettőjük klubváltása akadályokba ütközhet. Chiesa esetében az évi 6 millió eurós fizetés olyan tétel, amelyet a Milan nem szívesen fizetne ki, míg a középpályára McKennie helyett inkább a francia Youssouf Fofanában gondolkodik a klub, amely nagy alkudozásban van a Monacóval.

A Serie A első fordulójában a Milan a Torinóval játszik, míg a Juventus az egyik újoncot, a Comót fogadja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik