Nemzetközi foci

Csúnya vereségbe futott bele a Barcelona a bajnoki főpróbán

Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Barcelona hagyományosan a Joan Gamper Kupával hangol a bajnoki idény rajtjára, és a klub alapítója előtt tisztelgő meccset 2013 óta mindig megnyerte, az utolsó csapat, amely el tudta vinni a trófeát  a Sampdoria volt, amely 2012-ben 1-0-ra győzni tudott.

A Barca idei ellenfele a Monaco volt, amely a Ligue 1 legutóbbi idényében a második helyen végzett a PSG mögött. Az immár Hansi Flick által irányított Barcelona hat spanyollal a kezdőjében állt föl, az Eb-győztes Ferran Torres és Lamine Yamal viszont csak a kispadon kapott helyet, mindketten a második félidő közepén szálltak be.

Mire Torres és Yamal pályára lépett, már 2-0-ra vezetett a Monaco, az 50. percben Lamine Camara csapott le Inigo Martínez gyenge passzára a 16-osnál, majd hét perccel később a leshatárról kilépő Embolo emelt Ter Stegen kapujába.

A Barcának a folytatásban a szépítés sem jött össze, a Monaco viszont a 19 éves Mawissa Elebi révén még egyszer betalált, így 0-3 lett a vége. A főpróba tehát a Monacónak sikerült jobban, amely az új bajnoki idényt a másodosztályból feljutó Saint-Etienne ellen kezdi, míg a Barcelona szombaton 21.30-tól a Valencia vendége lesz a Flick-éra első tétmeccsén.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik