Nemzetközi foci

Guardiola egy mondattal megnyugtatta a Manchester City-rajongókat

Glyn KIRK / AFP
Glyn KIRK / AFP

„Kevin nem hagyja el a csapatot” – nyilatkozta a Manchester City edzője, Pep Guardiola csapata egyik legfontosabb játékosáról, Kevin de Bruynéről, akit a nyáron többször is hírbe hoztak szaúdi futballcsapatokkal.

A pletykákra ráerősíthetett, hogy maga De Bruyne – akinek egy év van hátra a manchesteri szerződésből – is elismerte, hogy meg kell fontolnia a szaúdi ajánlatokat, amelyek hihetetlen összeggel kecsegtetnek.

Tegyük hozzá, a Transfermarkt adatai szerint évi 24,7 millió eurós fizetésével így is a 33 éves támadó középpályás számít a Premier League legjobban kereső játékosának.

A 105-szörös belga válogatott klasszis az előző idényben sérülései miatt mindössze 18 bajnokin lépett pályára, de így is 4 góllal és 10 gólpasszal segítette zsinórban negyedik bajnoki címéhez a Cityt.

De Bruyne 2015 nyarán érkezett a manchesteri klubhoz, amellyel hat bajnoki címet szerzett, és megnyerte a BL-t, a klubvilágbajnokságot, az FA Kupát (kétszer), az angol Ligakupát (ötször), valamint az angol (kétszer) és európai szuperkupát is (egyszer).

A City első felkészülési meccsét magyar idő szerint szerda hajnalban játssza a skót Celtic ellen az észak-karolinai Chapel Hillben, az első bajnokiját pedig augusztus 18-án vívja majd a Chelsea otthonában.

Olvasói sztorik