Nemzetközi foci bajnokok ligája

„Nem turistáskodni jöttünk” – mondta a Fradi BL-ellenfelének edzője

James Baylis - AMA/Getty Images
James Baylis - AMA/Getty Images

A magyar bajnok Ferencváros kedden este, 20 órakor elkezdi európai kupaszereplését: Pascal Jansen a walesi The New Saints elleni Bajnokok Ligája-selejtezős meccsen mutatkozik be az FTC kispadján. A holland szakember elmondta, hogy mióta kinevezték, csak erre a meccsre koncentrált, és ezt kérte a játékosaitól.

Jansen után a vendégcsapatot irányító Craig Harrison is megtartotta a sajtótájékoztatóját, amin arról beszélt, hogy tisztában van az erőviszonyokkal. Ettől függetlenül nekik is vannak terveik.

„A Ferencváros egy hatalmas klub erős kerettel és kiváló szakmai stábbal. Megérdemelten vagyunk itt, persze a mostani ellenfelünk magasabb szintet képvisel, mint az előző körben a montenegrói Decic.

Ennek ellenére nem turistáskodni jöttünk, hogy megnézzük ezt a gyönyörű stadiont.

Hiába lesz sok szurkoló, a pályán 11 játékos küzd 11 ellen. Azt szeretnénk, hogy legyen esélyünk a visszavágón” – összegzett Craig Harrison, a walesi együttes szakembere.

Szerinte a csapategység és az összetartás a TNS legnagyobb erőssége, mivel vannak, akik már tíz éve együtt futballoznak. Hozzátette, alapvetően támadó szellemű a csapata, de persze más a helyzet, amikor ilyen nehéz ellenféllel állnak szemben.

Az angol tréner az MTI kérdésére úgy válaszolt, nem segítette a felkészülésüket, hogy új vezetőedzője van a Ferencvárosnak, mert így csak olyan tétmérkőzéseket tudott megtekinteni, amelyen még más irányított. Ugyanakkor megnézte Jansen korábbi csapatának meccseit is, így holland szakemberről lévén szó labdaorientált játékra és 4-3-3-as formációra számít a Ferencvárostól, mint a West Ham United elleni felkészülési találkozón.

Kapcsolódó
A Fradi edzője a BL-selejtező előtt: Nem gondolok más meccsre, csak erre
Pascal Jansen szerint a ferencvárosi futballisták példát vehetnének a szurkolótáborról.
Olvasói sztorik