Nemzetközi foci

„Soha nem adom fel” – katasztrofálisan rajtolt Stankovic csapata az orosz bajnokságban

Andrea Martini / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Andrea Martini / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az előző magyar futballszezon egyik legmeglepőbb története volt, hogy a már bajnok, de a kupadöntőt elveszítő Ferencváros akkori vezetőedzője, Dejan Stankovic még az NB I zárása előtt távozott a klubtól, hogy a Szpartak Moszkvánál folytassa. Hivatalosan csak július 1-től ő a moszkvai csapat edzője, így vasárnap, az Orenburg elleni bajnoki volt az első mérkőzése a csapat élén.

A találkozó pedig katasztrofálisan alakult a Szpartak Moszkva számára, amely végül 2-0-ra kikapott.

A moszkvaiak az előző szezonban épphogy bennmaradt Orenburghoz látogattak, a championat.ru tudósítása szerint Stankovic egy meglepőt húzott, Danyiil Zorint tette a kezdőbe Martins helyett – bár a csapata 0-0-ra állt egy félidő után, a szerb edző a szünetben lecserélte Zorint, és pályára vezényelte a luxemburgi középpályást.

A játék képe nem változott, a Szpartak volt ugyan fölényben, de sebezhetőnek tűnt a védelme, amit a hazaiak ki is használtak, a 62. és a 67. percben gólt szerezve pedig eldöntötték a meccset. A championat.ru azt írja, hogy egy vendéggól persze izgalmassá tehette volna a végét, de a Szpartak támadásépítése nem működött, mintha fáradtnak tűnt volna a csapat.

Stankovic a meccs után gratulált az ellenfélnek, azt mondta, az Orenburg elég direkt játékkal járt ellenük sikerrel. A strukturális problémákért magára vállalta a felelősséget, de azt mondta, tovább kell lépniük.

A nehézségeket csak önfeláldozással és kemény munkával lehet leküzdeni. Nehéz kikapni így az első meccsen. De soha nem adom fel semmilyen körülmények között. Biztos vagyok benne, hogy az edzőtáborban elvégzett munkának meglesz a gyümölcse

mondta a klubhonlapnak Stankovic.

Kapcsolódó
„Pénzéhes kurva” – üzenték a Fradi-drukkerek Stankovicnak
A ferencvárosi szurkolók véleménye egyértelmű, miután a szerb edző az utolsó forduló előtt távozott a csapat éléről.
Olvasói sztorik