Nemzetközi foci

Gazdag egy szemtelen emeléssel indított, majd meg sem állt a mesterhármasig

Tim Nwachukwu / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Tim Nwachukwu / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Gazdag Dániel mesterhármasával a Philadelphia Union 3-0-ra legyőzte a vendég Nashville-t az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) szombati játéknapján.

Gazdag a 10. percben szerzett vezetést, amikor a leshatáron kapott egy passz, és miközben a Nashville-játékosok lest reklamáltak, ő egy szemtelen emeléssel átverte a kapust.

A második találatnál szinte lekopírozta az elsőt, megint úgy mozgott a 16-oson belül, hogy ha centikkel is, de játékban tartotta az utolsó védő, és Mikael Uhre passza után eltette a labdát Joe Willis kapus mellett.  A mesterhármas a 89. percben lett teljes, amikor a Nashville védője, Brent Kallman elcsúszott a 16-osnál, Gazdag pedig leszerelte, majd kicselezte a kapust, mielőtt az üres kapuba gurított.

00:32-nél, 1:25-nél és 4:09-nél látható a három gól:

A mostani triplával Gazdag 14 gólnál jár, így már csak egy gólra van a tavalyi termésétől. Csapata pedig egy tízes nyeretlenségi sorozat után a héten két győzelmet is aratott, amely feldobta a társaságot.

Ez önbizalmat ad nekünk és újra versenyben vagyunk azzal, hogy megnyertük ezt a két meccset. Ez megváltoztatja a hangulatot, hiszen előtte sokat szenvedtünk, sokan hiányoztak, így nagy szükségünk volt ezekre a sikerekre

– nyilatkozta Gazdag.

A Union a győzelmével feljött a tizedik helyre a Keleti főcsoportban, és egy pont választja el a rájátszást jelentő helytől.

Sallói Dániel csapata, a Sporting Kansas City 1-1-et játszott a vendég St. Louis Cityvel. A magyar játékos végigjátszotta az összecsapást. A Sporting 12. Nyugaton.

Olvasói sztorik