Nemzetközi foci

Elsőre kihagyta, másodjára belőtte a tizenegyest, majd ünneplés gyanánt belemászott az ellenfél arcába

Apple TV
Apple TV

3-1-es győzelmet aratott a Dallas az Austin ellen az MLS hétközi fordulójában, és a meccset eldöntő gól egy újrarúgatott tizenegyesből született.

1-1-es állásnál Owen Wolff kezezése miatt jutott büntetőhöz a Dallas, és a labda mögé az utóbbi időben bombaformában játszó Petar Musa állt. A horvát csatár lövését azonban a léc segítségével hárította Brad Stuver, ám a kapus mégsem örülhetett, mert a videózás után kiderült, hogy a rúgás pillanatában egyik lábával sem állt a gólvonalon, így a bíró újralövette a tizenegyest.

Musa másodjára már nem hibázott, kegyetlenül bevarrta a labdát a bal felsőbe, majd belemászott az egyik Austin-játékos, Julio Cascante arcába, aki a tizenegyesek előtt megpróbálta kizökkenteni őt.

A csapata elmúlt nyolc tétmeccsén már a kilencedik találatát jegyző Musa gólörömét érthető módon nem viselték jól a vendégjátékosok, ki is alakult egy tömegjelenet, amely során Sebastian Driussi megütötte az egyik dallasit, amiért a videózás után piros lapot kapott.

Emberelőnyben aztán szerzett még egy gólt a Dallas, így alakult ki a 3-1-es végeredmény. A két texasi csapat közül így is az Austin áll jobban, amely egy ponttal előzi meg a Dallast, és tizedik a Nyugati főcsoportban.

A játéknapon született egy emlékezetes rekord is: Gazdag Dániel csapatába, a Philadelphia Unionba csereként szállt be az utolsó percekre a mindössze 14 éves és 293 napos Cavan Sullivan, aki az MLS legfiatalabb újonca lett. Sőt az amerikai major sportok közül egyetlen másik ligában (NBA, WNBA, NHL, MLB, NFL) sem játszott eleddig ennyire fiatal sportoló.

A Philadelphia, amelyben Gazdag végigjátszotta a meccset, 5-1-re verte a New Englandet, és ezzel megszakította tízmeccses nyeretlenségi sorozatát. A győzelemmel a Philadelphia meg is előzte a New Englandet, így immár utóbbi az utolsó helyezett a Keleti főcsoportban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik