Nemzetközi foci

„Gátlástalan rasszizmus” – belső ügy lett a Chelsea-nél az argentinok botrányos ünnepléséből

Juan Mambromata / AFP
Juan Mambromata / AFP

Az argentin labdarúgó-válogatott tagjai a Copa América-győzelmüket követően a csapatbuszon egy olyan szurkolói dalt énekeltek, aminek rasszista szövege van és a célpontjában a francia játékosok állnak – még a 2022-es vb-döntő után kezdték el skandálni az argentin szurkolók.

A Chelsea középpályása, Enzo Fernandez élőzött az Instagramon a buszról, ezen a felvételen hallatszott, hogy mit is énekelnek a játékosok. A középpályás próbálta gyorsan megszakítani a videót, de így is hamar híre ment a történteknek, majd francia klubtársa, úgy kommentálta mindezt:

A futball 2024-ben: gátlástalan rasszizmus.

Bár Fernandez szinténa közösségi oldalán bocsánatot kért a történtek miatt, várható volt, hogy a klub is reagálni fog, ugyanis a Chelsea keretében hat francia labdarúgó is szerepel. A londoniak közleményében az szerepel, hogy a kirekesztés minden formáját elítélik, és büszkék arra, hogy a Chelsea egy sokszínű, befogadó klub.

Tudomásul vesszük és értékeljük, hogy a játékosunk nyilvánosan bocsánatot kért. A klub belső fegyelmi eljárást indított.

Kapcsolódó
Nem kért a lefokozásból, távozik a vb-házigazda szövetségi kapitánya
Már nem Jaime Lozano a mexikói labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
Olvasói sztorik