Nemzetközi foci

Az egyik kapitányjelöltről minden bizonnyal lemondhatnak az angolok

Andy Buchanan / AFP
Andy Buchanan / AFP
A Newcastle nem akar megválni Eddie Howe-tól, pedig őt tartják az egyik fő jelöltnek az angol válogatott kispadjára.

Gareth Southgate tartotta a szavát. Az angol válogatott szövetségi kapitánya azt mondta a németországi Európa-bajnokság előtt, hogyha nem nyeri meg csapatával a tornát, akkor lemond a posztjáról. Anglia aztán 2-1-re elveszítette a Spanyolország elleni döntőt, Southgate pedig két nappal később azt mondta, távozik a posztról és új kihívásokat keres. Nyolc éven és négy nagy tornán át irányította az angol csapatot, amit kétszer is döntőbe vezetett, de a végére a keret túlnőtte a kapitányt.

Az angol sajtó egyből be is dobta a lehetséges jelöltek nevét, az egyikük pedig a Newcastle United angol menedzsere, Eddie Howe. A 46 éves edző még 2021 telén vette át a csapatot, amit elsőre magabiztosan bent tartott az élvonalban, majd a rá következő szezonban negyedik helyig és Bajnokok Ligája-indulásig vezetett. A legutóbbi idény kevésbé sikerült jól, hetedik helyen végzett a United, de a vezetőség bizalma egyelőre töretlen Howe-ban.

Többéves szerződése van, tavaly nyáron hosszabbított. Ő a mi munkatársunk, és nem tervezzük elengedni. Eddie fantasztikus edző, ragaszkodunk hozzá

mondta Darren Ealkes, a Newcastle vezérigazgatója, aki azt is hozzátette, Howe szereti a mindennapi hajtást, ami a klubedzősködéssel jár.

Az angol szövetség kiszemeltjeinek listáján szerepel még Graham Potter, Thomas Tuchel and Mauricio Pochettino neve.

Kapcsolódó
Néhány órával Southgate lemondása után már pörögnek a lehetséges utódok nevei
Angol és külföldi szakemberek között válogattak szakírók és egyszerű szurkolók is, mióta lemondott Gareth Southgate.
Olvasói sztorik