Nemzetközi foci

Messi üzent az argentinok drámai Copa América-győzelme után

Deccio Serrano / NurPhoto via AFP
Deccio Serrano / NurPhoto via AFP

Káoszba fulladt az Egyesült Államokban rendezett Copa América döntője, miután a drukkerek megrohamozták a miami stadiont és olyanok is bejutottak, akiknek nem volt jegyük. Jó 80 percet csúszott így a kezdés, a mérkőzést pedig végül Argentína nyerte meg, Lautaro Martínez hosszabbításban, a 112. percben szerezte a győztes gólt, az argentin csapat így megvédte a címét.

A hajrában már nem tudott segíteni csapatának Lionel Messi, akit bokasérülés miatt a 66. percben le kellett cserélni. A klasszis meg is könnyezte, hogy el kellett hagynia a pályát, de jó hírekről tudott beszámolni legutóbbi Instagram-bejegyzésében.

Jól vagyok, hála istennek, remélem hamarosan visszatérhetek a pályára, hogy azt csinálhassam, amit szeretek. Boldog vagyok, nagyon is, különösen azért, mivel sikerült elérni a célt, amit kitűztünk magunk elé. Csapat és család vagyunk, egy lenyűgöző társaság. Ennek a válogatottnak megvan a jelene és a jövője is. Hajrá, Argentína!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Leo Messi (@leomessi) által megosztott bejegyzés

Argentína komoly győzelmi szériába került. Korábban volt egy időszak, amikor sorra bukta el a döntőket, 2014-ben a világbajnokságon, 2015-ben és 2016-ban pedig a Copa Américán, utóbbit követően Messi még a válogatottságot is lemondta. Visszatért aztán, az argentin csapat pedig szép lassan megtanult győzni, a vb-t 2022-ben, a Copát pedig 2021-ben és 2024-ben is megnyerte a csapat.

A 37 éves Messinek 187 válogatott fellépésén 109 gólja van.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik