Nemzetközi foci

Mbappé első realos szavai: mindent megteszek ezért a klubért

Pierre-Philippe Marcou / AFP
Pierre-Philippe Marcou / AFP

Megtörtént a nyár bemutatása: Kylian Mbappé először lépett Real Madrid mezben a Santiago Bernabéu Stadion gyepére, miután aláírta öt évre szóló szerződését. A 25 éves, francia csatár szerződése lejárt a PSG-nél, így szabadon igazolhatóként érkezett a spanyol bajnok és Bajnokok Ligája-címvédő csapathoz.

Remélem, hogy vagyok azon a szinten, mint ez a klub, amelyik a legjobb a világon. Minden tőlem telhetőt megteszek a Real Madridért, ezért a címerért. Van egy üzenetem a gyerekeknek, akikből sokat látok most itt: volt egy álmom, ami teljesült. A tanácsom pedig az, hogy kellő szenvedéllyel elérhetitek, amit akartok. Izgatott vagyok, sokat jelent, hogy most itt állhatok. Inkább nem folytatom, mert nem akarom elsírni magam. Egy, kettő, három – hala Madrid!

– mondta köszöntőjében spanyolul a világbajnok focista, aki Cristiano Ronaldót idézte meg az utolsó szavaival.

Kylian Mbappé 2018-ban világbajnoki címet nyert a francia válogatottal, 2022-ben pedig vb-ezüstöt, az Argentína elleni döntőben három gólt is szerzett. A PSG-ben 308 meccsen 256 gólja volt (ami klubrekord), hatszor volt bajnok a csapattal és összesen tizenöt trófeát nyert a PSG-vel, amellyel 2020-ban Bajnokok Ligája-döntőt játszott.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik